Viikkareille Hesa Cupin kultaa

Iloiset Hesa Cupin voittajat.

Iloiset Hesa Cupin voittajat.

FC Viikinkien P12 Miniakatemia voitti heinäkuun puolivälissä Hesa Cupin tehden samalla vuosaarelaista jalkapallohistoriaa olemalla ensimmäinen Hesa Cupin voittanut vuosaarelaisjoukkue. Olympiastadionin nurmella 15.7. pelatussa finaalissa joukkue kohtasi pääkaupunkiseudulla vaikuttavan RCDE Javi Puadon. Tiukka matsi eteni 1–1-tilanteessa aina rankkareille asti, missä Viikkarit oli parempi lukemin 3–2.

Vuonna 2012 syntyneet vuosaarelaisjuniorit olivat viime vuonna Hesa Cupissa hopealla, joten mitalien kirkastaminen maistui vieläkin maukkaammalta. Kultaan yltäneen vuosaarelaistiimin saldo oli turnauksessa murhaava: kymmenestä ottelusta kymmenen voittoa maalierolla 51–3.

Miniakatemia osallistui Hesa Cupiin kahdella joukkueella, joista molemmat voittivat oman alkulohkonsa. Valitettavasti Punainen-joukkue putosi turnauksesta tasaisen taistelun jälkeen ensimmäisessä pudotusottelussa RCDE Adria Pedrosalle maalein 1–2.