Postilaatikkojen siirtelystä

Pientaloasukkaat eräillä Vuosaaren alueilla ovat saaneet Postilta käskyn siirtää postilaatikkonsa kadun varteen jakelun sujuvoittamiseksi 8.10.2023 mennessä, kuten Vuosaari-lehti uutisoi 13.9.2023. Ajatus on periaatteessa hyvä, mutta käytännössä tulee aiheuttamaan enemmän haittaa kuin hyötyä sekä jakelulle että asukkaille.

Esimerkiksi Rantakiventien läntinen puoli on aina täynnä pysäköityjä autoja ja talvisin huonon hoidon takia myös monesti tien pientareet lumivallien peitossa. Postinjakelijan pääsy postilaatikolle ei tule helpottumaan uuden järjestelyn ansiosta, päinvastoin.

Rivitaloyhtiöt ja omakotitalot huolehtivat itse piha-alueidensa lumenpoistosta, jolloin pääsy postilaatikoille on esteetön. Rantakiventie on – siitä huolimatta, että se on joukkoliikenneväylä – merkitty alemman kiireellisyysluokan kaduksi lumenpoistossa. Postilaatikot kadunvarressa tulevat lumisena talvena olemaan lumivallien keskellä.

Tämä suunnitelma on tyypillinen kirjoituspöydän ääressä kehitetty tekele ilman minkäänlaista käsitystä paikallisista olosuhteista. Onkohan alueen postinjakelijoita konsultoitu?

Ihmettelee Rantakiventien asukas