Entisiä FC Viikinkien pelaajia maajoukkueessa

Eva Nyström on viihtynyt Tukholmassa, jalkapallo-oppinsa hän kuitenkin sai lapsena FC Viikingeissä. Kuva: Peter Jonsson

Eva Nyström on viihtynyt Tukholmassa, jalkapallo-oppinsa hän kuitenkin sai lapsena FC Viikingeissä. Kuva: Peter Jonsson

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen eli Helmareiden lokakuun UEFA Nations League -otteluihin on valittu kaksi FC Viikinkien kasvattia. Kroatiaa vastaan kahdesti pelaavassa joukkueessa ovat mukana taas kerran kaksi entistä vuosaarelaista: ruotsalaista Hammarby IF:ää edustava Eva Nyström ja Italian Sampdoriassa pelaava Nora Heroum.

Täydet kuusi pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kerännyt Suomi johtaa lohkoaan B-liigassa – Slovakia ja Kroatia ovat kolmessa pisteessä ja Romania pisteittä. Nousu A-liigaan antaisi Suomelle mainiot lähtöasetelmat vuoden 2024 EM-karsintoihin ja takaisi paikan EM-jatkokarsinnoissa.

Kotiottelu pelataan Helsingissä Bolt Arenalla perjantaina 27.10. kello 18.45. Kroatia emännöi Suomea Sibenikissä tiistaina 31.10. Suomen aikaa kello 18. Ottelut ovat katsottavissa Yle TV2:ssa.

Kotiottelussa juhlistetaan naisten A-maajoukkueen 50-vuotista taivalta. Otteluun oli 19.10. mennessä myyty jo yli 6 000 lippua.