Mökkikylälle löytyy parempi paikka

Hallkullanniemen Nuottasaareen kaavaillut mökit ovat luonnoskuvien perusteella pirtsakoita ja Vuosaaren rannoille sopivia.

Uutelan alue on nyt hyvin tasapainossa, eikä sitä ole syytä uusin mökein ja lisäliikentein järkyttää.

Kallahdenniemessä Leppäniementien päässä on iso Helsingin kaupungin liikuntaviraston rantatontti ja siellä ikäloppu sauna sekä makkaranpaistopiste ja laituri. Portilla on kyltti, joka kieltää muilta kaupunkilaisilta alueelle pääsyn kuin niiltä, joilla on liikuntaviraston henkilökunnan lupakortti. Vuosien aikana en ole siellä kertaakaan nähnyt alueen luvallisia käyttäjiä. Keväisin rannassa on siikojen narraajia.

Eikö noita lomamökkejä voisi rakentaa tuolle kaupunkimme käyttämättömälle alueelle? Kallvikinniementie on juuri korjattu ja upeiden uimarantojen parkkipaikkaa kunnostetaan. Leppäniementie on ulkoilijoiden reittien ulkopuolella, joten mökit eivät ärsyttäisi mökittömiä. Näin alue kumminkin tulisi useampien aktiivikäyttöön.

Pahoin pelkään, että kaupunki kaavoittaa alueen miljoonaomakotitaloille, jollei noita rantoja pian saada pelastettua mökkikäyttöön.

Markus Uomala
Omenamäki