Ukrainalaisten lastenryhmien tanssi- ja laulushow Vuotalossa

Lauantaina 18.11. klo 14 Vuotalon Vuosalissa (Mosaiikkitori 2) ukrainalaisten lastenryhmien koreografinen tanssi- ja laulushow Svitanok esittelee yleisölle ukrainalaista taidetta.

Kansantanssiyhtye Svitanok ja laulustudio Lira ovat arvostettuja kilpailuja ja projekteja voittaneita ukrainalaisia ryhmiä. Ne ovat edustaneet Ukrainan kulttuuria Puolan, Tšekin, Slovakian, Itävallan, Saksan, Ranskan, Kreikan, Liettuan, Georgian, Bulgarian ja Qatarin suurimmilla näyttämöillä ja tulevat nyt Suomeen.

Joulu Ukrainassa on juhlava. Ukrainan laulu- ja tanssiryhmät esittävät joukon perinteisiä tansseja, lauluja ja kansanmusiikkia. Yleisö voi odottaa muinaisen ukrainalaisen kylän tunnelmaa jouluaattona: lapsia kulkemassa talosta taloon, joissa ystävälliset isännät ja lahjat odottavat heitä. Paha voima pyrkii häiritsemään juhlaa, mutta ukrainalaiset kasakkasoturit suojelevat sitä.

Ukrainan sodasta huolimatta ukrainalaisten kulttuuri elää edelleen ja ukrainalaiset lapset ovat valmiita jakamaan luovuutensa suomalaisten kanssa.

Esityksen on valmistanut koreografinen koulu Svitanok ja laulustudio Lira. Ohjelmassa esitetään ukrainalaista kansanmusiikkia mukaan lukien kansan- ja joululaulu ”Shchedryk”.

Konsertin aikana yleisö voi tavata kasakoita ja ukrainalaisten tarujen sankareita. Tansseineen ja lauluineen lapset kutsuvat mukaan taiteelliselle matkalle läpi Ukrainan, tuntemaan sen sielun ja samalla tukemaan ukrainalaisia lahjakkaita lapsia.

Esityksen kesto on 1 t 20 min sisältäen väliajan. Lipunmyynnin tuotot menevät esiintyville ryhmille. Liput 20 € / 10 €, lippu.fi

Tapahtuman järjestävät Vuotalo, Helsingin kaupunki, Ukraina-talo (Tampere), kansalaisjärjestö Yaksrava krayina (Ukraina).