Vuosaaren VPK:lla paloaseman ovet auki lauantaina 25.11.

Perheen pienimmille oli tarjolla monenlaista nähtävää ja koettavaa. Mutta myös aikuiset vieraat pääsivät kokeilemaan tai kertaamaan käsisammuttimella sammuttamista.

Arkistokuvassa harjoitellaan palon sammuttamista. Kuva: Minja Pietarinen

Päivä paloasemalla on Suomen suurin turvallisuusaiheinen tapahtuma, ja sitä järjestetään vuosittain noin 360 paloasemalla ympäri Suomen. Tapahtuma käynnistää Paloturvallisuusviikon 25.11–1.12., jonka tarkoituksena on herättää tietoisuutta paloturvallisuudesta sekä kannustaa syventämään omia turvallisuustaitojaan. Tämän vuoden pääteemana tapahtumassa on ensimmäiseen omaan kotiin muuttaneiden nuorten aikuisten (18–24-vuotiaat) paloturvallisuus.

Vuosaaren VPK on mukana järjestämässä Päivä paloasemalla -tapahtumaa lauantaina 25.11., jolloin tapahtuma on käynnissä kello 11–16 osoitteessa Kaivonkatsojantie 14. Paloasemalla voi muun muassa tutustua VPK:n tiloihin ja ajoneuvokalustoon, pohtia millainen unelmiesi sammutin näyttäisi, saada tietoa sähkö- ja akkupaloista, oppia tai kerrata alkusammuttamista sekä tutustua palokuntaan kaikille avoimena harrastuksena. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille. Lisäksi tapahtumassa on kanttiini.

Tapahtumaan osallistuvien kesken arvotaan Batcover -akkupalon rajoituspeite. Batcover sai Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto 2022. Arvottavan peitteen sponsoroi Fire and Rescue Innovation Finland FRIF Oy.

Helsinkiläisistä palokunnista 11 osallistuu Päivä paloasemalla -tapahtumaan. Vuosaaren VPK vinkkaa, että päivän aikana voi olla kiinnostavaa vierailla useammallakin asemalla. Eri asemilla voi olla hieman eri sisältöjä, ja samoissakin sisällöissä on varmasti palokuntakohtaista luonnetta. Päivä paloasemalla -tapahtumaan, Palovaroitinpäivään ja Paloturvallisuusviikkoon liittyviä tietoja ja materiaaleja voi käydä katsomassa nettiosoitteesta www.paloturvallisuusviikko.fi