Opastettuja luontoretkiä myös Vuosaaressa

Uusin luontoretkikalenteri on ilmestynyt.           Kuva: Mira Lainiola

Uusin luontoretkikalenteri on ilmestynyt. Kuva: Mira Lainiola

Opastetut luontoretket pääkaupunkiseudun luontokohteisiin on taas koottu kuntien yhteiseen luontoretkikalenteriin. Vuoden 2024 retkistä kertovat kalenterit ovat jaossa kirjastoissa ja asiakaspalvelupisteissä huhtikuun alusta alkaen, sen voi ladata myös täältä.

Opastetut retket alkavat muuttolintujen ihailulla huhtikuussa ja päättyvät marraskuussa kaamosretkeen. Väliin mahtuu perheretkiä evästaukoineen, vaelluksia kansallispuistoissa ja kaupunkiluontoretkiä meren rannoilta lähimetsän siimekseen. Retkillä pääset tutustumaan myös öiseen luontoon, kuten alkukesän yölaulajiin ja lepakoiden elämään.

Retket ovat maksuttomia. Jos retkeen kuuluu lauttamatka, osallistujat kustantavat sen itse. Retkille on vapaa pääsy lukuunottamatta joitain erityisretkiä, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, mutta osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus.

Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin. Perheretkillä liikutaan lasten ehdoilla. Osa retkistä on esteettömiä.

Vuoden 2024 luontoretkikalenterista löytyvät ainakin seuraavat Vuosaaressa tehtävät retket:

Su 21.4. Kallahdenniemen kevätlintuja ja merimaisemia klo 12–14. Lähtöpaikka Kallahdenniemen kärjen uimarannan kioski, Rantapaadentie 7. Kiikarit mukaan!

Su 28.4. Särkkäniemen matelijat ja sammakkoeläimet klo 12–14. Lähtöpaikka Uutelan kodan kenttä, Särkkäniemi 5. Perheretki Uutelan herppipolulle.