Sunnuntaisarja käynnistyi Sasekan Montussa

Tarja Toikan teos.

Tarja Toikan teos.

Itä-Helsingin Taideseuran Sunnuntaisarja on käynnistynyt ja kolme ryhmää ovat jo esitelleet teoksiaan pop up -näyttelyissä kerhotalo Sasekan Montussa (Kalkkihiekankuja 6). Viiva ja väri -etä- ja lähikurssilaiset näyttivät töidensä ohella myös, miten etäopetus kurssilla toteutuu. Osallistujille on sopinut hyvin työskentely opettaja Olga Veselovskayan zoom-oppituntia seuraamalla sekä kotona että neljä kertaa yhdessä kerhotila Monttuun kokoontuen. Etäkurssimuoto kehitettiin korona-aikoina, mutta huomattiin käytännölliseksi myös sen jälkeen.

Grafiikan ryhmä on pieni, mutta aikaansaava. Heidän esittelynsä oli runsas ja sisälsi myös aiemmin kerättyä opetusmateriaalia grafiikan eri tekniikoihin. Grafiikka onkin ainoa kurssi, jonne edellytetään aikaisempaa osaamista, koska ryhmä toimii ilman opettajaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Leo Ruuskasen teos.

Leo Ruuskasen teos.

Maanantainen öljy- ja akryylimaalaus oli houkutellut tunneille paljon osallistujia ja he esittelivät nytkin monipuolisuuttaan. Koska opetuksessa annetut aiheet olivat yleensä olleet väljiä, kuten ”kujeileva maalaus”, ”maalaus lempivärillä” tai ”matkakertomus”, jokainen tulkinta oli erilainen. Vain valohämyn eli chiaroscuron opettelu oli tehtävänä ollut yhteinen.

Tulevina sunnuntai-iltapäivinä pop up -näyttelyitä ovat vielä 14.4. akvarellistit, 21.4. Uusia kuvakulmia kuvantekemiseen -ryhmä, 28.4. elävänmallin piirtäjät ja 5.5. vapaavalintaisten tekniikoiden tiistairyhmä. Omasta kiinnostuksesta taideharrastukseen saa varmasti monipuolista tietoa näissä tilaisuuksissa.

Kevään kurssikausi on pian päättymässä ja toiminta jatkuu sitten perinteisellä kesäkurssilla heinä–elokuun vaihteessa Vuosaaren ympäristössä. Se on myös seuran ainoa ulkoilmakurssi ja siitä syystä suosittu.

Teksti ja kuvat: Maila Niskanen-Kopio