Kirjailija Antti Järvi kirjastossa

Tietokirjailija Antti Järvi.Kuva: Marek Sabogal, Gummerrus

Tietokirjailija Antti Järvi. Kuva: Marek Sabogal, Gummerrus

Tiistaina 7.5. kello 18 Vuosaaren kirjaston (Mosaiikkitori 2) vieraaksi tulee toimittaja-tietokirjailija Antti Järvi. Hän kertoo tutkimus- ja kirjoitustyöstä, jota hän on tehnyt luovutettuun Karjalaan vapaaehtoisesti jääneistä henkilöistä. Tutkimustyön pohjalta syntynyt teos Minne katosi Antti Järvi?

Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä voitti viime syksynä tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Palkinnon saajan valinneen Linda Liukkaan mukaan kirja on ajankohtainen tavalla, jota kukaan meidän sukupolvessamme tuskin olisi toivonut.

– Kirja tekee näkyväksi tarinan, jonka kuvittelen kuulleeni tuhansia kertoja, mutta kertoo sen uudesta perspektiivistä.