Skuutti-terroria pahimmillaan

Kuvan sähköpotkulauta ei liity tapaukseen.

Kuvan sähköpotkulauta ei liity tapaukseen.

Sähköpotkulauta-käyttäytymisestä on kirjoitettu monenlaisia juttuja. Milloin jalankulkijoita on syljetty, milloin tuupittu tai milloin ajeltu vaikka kolme päällä holtittomasti muuta liikennettä vaarantaen.

Torstaina 23.5. kello 14.30 aikaan itselleni tapahtui sellaista, jota en ole vielä aiemmin kuullut tapahtuneen.

Kävelin aivan kävelytien reunaa Vuosaaren Urheilutalon ja Rastiksen monitoimitalon välissä olevaa liuskaa. Edestäpäin tuli sähköpotkulauta kovaa vauhtia ja sen päällä ollut suurikokoinen, noin 15-vuotias kaveri ruiskutti suihkepullosta jotakin päin naamaani.

Skuuttaaja jatkoi matkaansa kovaa vauhtia lukion ja metron suuntaan. Ketään ei juuri sillä hetkellä ollut lähellä enkä voinut kennellekään apuakaan huutaa. Turha olisi myös ollut yrittää perään juosta. Kotona pesin naamani ja kaulani, johon kaveri oli jotakin nestettä ruiskuttanut. Hajusta päätellen pelkkää vettä se ei ollut.

Järkytyin aika kovasti tapahtuneesta. Mitä näille holtittomille, muista liikkujista piittaamattomille skuuttaajille pitäisi tehdä? Mietin, mistä nämä lapset ja koululaiset oikein saavat rahaa näiden sähköpotkulautojen käyttöön?

Vanhempien kannattaisi pitää tosi tiukka luento lapsille, ennen kuin antavat luvan lautojen käyttöön. Tai kieltää se sitten kokonaan. Luulisi vanhempien myös olevan huolissaan lastensa turvallisuudesta, jos joku tällaisen häirikön saa kiinni ja antaa oikein isän kädestä opetuksen. Turha sitten on enää kitistä.

Järkyttynyt jalankulkija
(Kirjoittajan nimi ja yhteystiedot ovat toimituksen tiedossa, mutta hän ei halua niitä julkisuuteen.)