Nina Ruuttu on poissa

Nina Ruuttu 23.5.1969–27.7.2024.

Nina Ruuttu 23.5.1969–27.7.2024.

Vuosaari-Seuran puheenjohtaja, paljasjalkainen vuosaarelainen Nina Ruuttu menehtyi vaikeaan sairauteen  27.7.2024. Hän oli syntynyt 23.5.1969 ja eli koko ikänsä Vuosaaressa.

Nina teki pitkän työuran Finnairin lentoemäntänä vuodesta 1997, kunnes sairaus pakotti jättämään työn. Työnsä ohessa hän toimi alansa ammattiyhdistyksen osaston valtuustossa tehden työtä henkilöstön työolojen parantamisen hyväksi.

Ninalle sydämen asia oli olla mukana monenlaisessa vapaaehtois- ja hyväntekeväisyystoiminnassa niin Vuosaaressa kuin muuallakin pääkaupunkiseudulla.

Nina valittiin Vuosaari-Seuran hallitukseen vuonna 2018. Seuraavana vuonna hänet valittiin seuran puheenjohtajaksi. Nina ehti olla Vuosaari-Seuran puheenjohtaja yli viisi vuotta ja hoiti tarmolla ja aikaansa säästämättä Seuran asioita. Seuran edustajana hän oli Helsingin kaupunginosat ry Helkan hallituksessa, Vuosaari-toimikunnassa ja ympäristö- ja maankäyttötyöryhmässä. Hän teki yhteistyötä lukuisien vuosaarelaisten toimijoiden, yhteisöjen ja asukasverkostojen kanssa, kuten Vuotalo, Lähiöasema ja Meri-Rastila verkosto.

Erityisesti Sjökullan torppa, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja jota vuokrataan asukkaille, oli hänelle tärkeä. Ninan puheenjohtajakaudelle osuivat hankalat covid-pandemiavuodet, mutta kun siitä oli selvitty, Vuosaari-Seura teki hänen johdollaan uusia avauksia ja Sannan saunan talviuinti- sekä kesäsaunatoiminta alkoivat saavuttaen suuren suosion.

Nina oli alusta asti aktiivisesti mukana 2011 perustetun Vuosaaren Aurinkomarttojen toiminnassa ja on toiminut yhdistyksessä sekä varapuheenjohtajana että puheenjohtajana.

Suomen Perhostutkijain Seuran aktiivisena jäsenenä hän oli kantava voima vuosittain Vuosaaren Kultuurikeskus Sofiassa pidetyn harrastajien viikonlopputapahtuman järjestelyissä ja taustavoimana erilaisten varsinkin nuorille ja naisille suunnattujen kesäleirien huoltojoukoissa.

Muiden auttaminen näkyi myös mukana olona kirkon raha-asiain Itä-Helsingin ringin toiminnassa, jossa hän jakoi neuvojaan ja oppejaan taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen joutuneille.

Muistamme Ninan sydämellisyyden, tarmokkuuden ja ripeyden perikuvana. Ninan liian varhainen poismeno jätti suuren aukon hänet tuntevien sydämeen. Ninaa jäivät suremaan puoliso Lassi sekä laaja joukko ystäviä ja tuttavia.

Kirjoittajat: Lassi Jalonen, Helena Forss