Mystery Wires Vuotalossa jo kahdeksatta kertaa

Lokakuun 17. päivänä Vuotalon esiintymislavalla nähdään jälleen Mystery Wires -niminen kitarayhtye. Koska konsertti järjestetään jo kahdeksatta kertaa, voidaan jo puhua perinteestä. Ensimmäinen konsertti Vuotalossa järjestettiin vuonna 2015. Miksi juuri siellä?

Yhtyeen perustajajäsen ja rumpali Timo Penttilä kertoo, että päätös syntyi helposti, koska soolokitaristi Valentin Stefanov ja hän asuvat Vuosaaressa ja tunsivat talon hyvin.

– Vuotalo on juuri sopiva sekä meille että meidän yleisöllemme. Se on sopivankokoinen paikka ja pystymme rakentamaan sinne klubi-tyyppisen kattauksen, josta yleisömme on selvästi pitänyt.

Musiikillisesti Mystery Wires on selkeästi The Shadows -tribuuttibändi, joka pyrkii kunnianhimoisesti soittamaan The Shadows -musiikkia yhtä hyvin kuin The Shadows.

– Ja monta kertaa olemme päässeet aika lähelle. Paras kiitos on ollut se, kun eräs konserttivieras tuli sanomaan, että suljin silmäni ja saatoin kuvitella olevani The Shadows -yhtyeen keikalla! Timo Penttilä toteaa.

Ja vaikka The Sahdows onkin bändin esikuva, mukaan on kelpuutettu myös Cliff Richard, joka sentään oli vuosikausia The Sahdows -yhtyeen solisti. Tämän roolin ovat saaneet  suomalaisen popmusiikin moniosaajat  Kari Kuivalainen ja Pekka Kuorikoski.

Mystery Wires -yhtyeen tarina alkoi vuonna 2014 kun Back to the Sixties -tapahtumista tutut muusikot Kari Bergström, Valentin Stefanov ja Timo Penttilä päätyivät soittamaan vanhaa rautalankaa ystävien kesäjuhlilla. Sekä yleisö että muusikot pitivät lopputuloksesta ja herrat ryhtyivät miettimään, miten tätä yhteistyötä voisi jatkaa.

Ratkaisuna oli yhtye Mystery Wires, johon pyydettiin mukaan suomalaisen kitaramusiikin legendat Nono Söderberg ja Antero Jakoila. Päätettiin, että yhtye harjoittelee vuoden aikana säännöllisen epäsäännöllisesti ja pitää sen jälkeen yhden konsertin.

Siis paljon harjoittelua, jotta laatu säilyy.

Vuotalossa nähdään tänä vuonna Mystery Wires -kokoonpano, jossa soittavat Kari Kuivalainen, Pekka Kuorikoski, Valentin Stefanov, Kari Bergström ja Timo Penttilä. Mape Veijalainen toimii illan juontajana.

Klubi-ilta: The Mystery Wires & Markku Veijalainen Vuotalossa (Mosaiikkitori 2) torstaina 17.10. kello 18. Liput 28,90 €, lippu.fi

Teksti: Markku Veijalainen