Vuosaaren seniorikeskusta viivyttää myös Suomen hallitus

Vuosaari-lehden edellinen numero (numero 30/2024) sisälsi todella valitettavan tiedon, jonka mukaan Vuosaaren odotetun seniorikeskuksen rakentamisen aloittaminen olisi merkittävästi viivästymässä. Vuosaari-lehden jutussa kerrottiin, että kaupungin hankekehitys-yksikön päällikkö Rami Nurmisen haastatteluun nojaten, että keskuksen suunnittelussa on ilmennyt useita haasteita, joista yksi keskeinen on tontin hallinta.

Emme lähde toistamaan Nurmisen argumentteja, mutta lausumme hämmästyksen, miten hanketta viivyttävät seikat saatetaan vuosaarelaisten tietoon vasta nyt, kun rakentaminen pitäisi ensi vuonna aloittaa.

Vuosaari-lehden artikkelissa ei kerrottu meille kaupunkiympäristön toimialalta syyskuun puolivälissä kerrottua tietoa, että Petteri Orpon hallituksen päätös leikata Ara:n investointiavustuksia on myös syy siihen, ettei hanke etene aikataulussa. Meille kerrottiin, ettei seniorikeskus-hanke näillä näkymin tule saamaan Ara:n avustusta. Tämän takia asuntojen vuokrataso nousisi liian korkeaksi, eikä hanketta voida siksi suunnittelulla konseptilla toteuttaa.

Helsinki on luvannut vuosaarelaisille seniorikeskuksen ja lupaus on pidettävä. Vetoamme hallituspuolueiden helsinkiläisiin kansanedustajiin, että he vaikuttavat hallitukseen Ara-tuen palauttamisen puolesta. Sitä odottaessa vaadimme, että Helsinki ryhtyy toimiin luvattujen ikäihmisten palveluiden järjestämiseksi vuosaarelaisille, vaikka alkuun sitten vuokratuissa tiloissa.

Eveliina Heinäluoma, valtuustoryhmän pj. (sd.),
Ville Jalovaara, kaupunginvaltuuston varapj. (sd.)