Vuosaari-visiokysely kaipaa miehiä

Vuosaarelaiset Seppo Kytölaakso ja Airi Karhunen kertoivat Eero Hildénille (oik.), että on tärkeää saada asukkaiden todellinen mielipide tiettäväksi myös päättäjille.

Vuosaarelaiset Seppo Kytölaakso ja Airi Karhunen kertoivat Eero Hildénille (oik.), että on tärkeää saada asukkaiden todellinen mielipide tiettäväksi myös päättäjille.

Vuosaari-visiokysely on käynnissä vielä 13. lokakuuta asti osoitteessa https://forms.office.com/e/MpFEV0vt5F Kysyin Vuosaari-toimikunnan puheenjohtajalta Eero Hildéniltä, miten kysely on otettu vastaan ja mitä tapahtuu kyselyn sulkeuduttua.

Miten kysely on käynnistynyt?

– Melko mukavasti. Vastauksia on tullut jo yli 1 000, mutta lisää saa ehdottomasti tulla. Onhan Vuosaari sentään lähes 40 000 asukkaan kaupunginosa.

Miesten sekä myös maahanmuuttajataustaisten asukkaiden mielipiteitä olisi tärkeää kuulla lisää. Rastilan suunnalta odotetaan myös lisää vastaajia.

Kun kysely päättyy, mitä vastauksille tapahtuu?

– Annetut vastaukset kootaan yhteen ja niistä nähdään, mihin asioihin vuosaarelaiset asukkaat ovat tyytyväisiä, missä olisi kehittämistä sekä millaista kehitystä halutaan.

Sen jälkeen kokoamme satunnaisotannalla paikallisista asukkaista raadin, joka saa syventyä aiheisiin ja keskustella niistä tarkemmin yhdessä. Myös nuorille järjestetään oma paneeli.

Tulokset luonnollisesti myös julkaistaan kaikille tiedoksi.

Onko vastauksilla todellista vaikutusta? Jos on, niin mihin?

– On erittäin hyvä, että asukkaiden oma ääni kertoo, mikä on hyvin, mitä tulisi kehittää ja mihin suuntaan. Ja toki myös, mitä tulisi kenties välttää. Koottu tieto viedään eteenpäin, ja silloin asukkaiden todellinen mielipide on käytettävissä esimerkiksi kaupungin päätöksenteossa, kuten kaavoituksessa ja muussa suunnittelussa.

Kuulevatko päättäjät?

– En halua uskoa, että kaupunki tekisi päätöksiä täysin vastoin asukkaiden mielipiteitä. Asukkaillahan on paras kokemus omasta alueestaan. Lisäksi me vuosaarelaiset saamme itsekin paremman käsityksen siitä, millainen voisi unelmien Vuosaari olla vuonna 2035.

Kyselyn tuloksista on melko varmasti hyötyä myös alueen eri toimijoille, kuten muun muassa yrityksille ja yhteisöille.

Teksti ja kuva: Marja Nyman