Raju tulipalo Kivisaarentiellä ajoi kerrostalon asukkaat evakkoon – katso video

Palo alkoi kerrostalohuoneistosta, josta se sammutettiin, mutta ehti levitä kerrostalon kattorakenteisiin. Kuva: Aku Honkanen

Palo alkoi Kivisaarentie 6:ssa sijaitsevasta kerrostalohuoneistosta, josta se sammutettiin, mutta ehti levitä kerrostalon kattorakenteisiin. Kuva: Aku Honkanen

Perjantaina 19.1. kello 14.15 sai pelastuslaitos hälytyksen Kivisaarentie 6:een, jossa 3-kerroksisen kerrostalon ylimmän kerroksen asuinhuoneistossa oli syttynyt tulipalo. Helsingin kaupungin pelastuslaitos tiedotti viestipalvelu X:ssä, että huoneiston tulipalo sammutettiin nopeasti, mutta palo levisi kerrostalorakennuksen kattorakenteisiin pahemman kerran. Paikalle saapui seitsemän pelastusyksikköä ja neljä ensihoitoyksikköä, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä poliisi.

Kattorakenteiden sammutustyöt olivat käynnissä perjantaina 19.1. vielä kello 16 aikaan, kuten alla olevasta silminnäkijän videosta näkyy.

Juttu jatkuu videon jälkeen…

 

Palosta levisi savua laajalle alueelle. Lähialueen asukkaiden kehotettiin sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto asunnoissa.

Yksi asukas, jonka asunnosta palo sai alkunsa, oli paennut tulipaloa sen alkuvaiheessa hyppäämällä ylimmän kerroksen asunnosta maahan ilmeisesti rikkomansa ikkunan kautta. Hänet toimitettiin sairaanhoitoon.

Poliisi esti ajoneuvoliikenteen Kivisaarentielle sammutustöiden aikana. Pelastuslaitos joutui purkamaan palavan rakennuksen kattoa, jotta peltikaton alle puisiin kattorakenteisiin levinnyt palo saatiin sammumaan. Lopulta perjantaina 19.1. noin kello 20 palo saatiin sammumaan.

Helsingin sosiaali- ja kriisipäivystys oli perjantai-iltana paikalla auttamassa talon asukkaita ja järjestämässä väliaikaista majoitusta sellaisille, jotka sitä tarvitsivat. Talon asukkaat ovat joutuneet evakkoon savu- ja myrkkykaasujen sekä vesivahinkojen vuoksi. Rakennuksen katto tuhoutui palossa lähes kokonaan, ja rakennuksella on edessään mittavat ja pitkään kestävät kunnostus- ja remonttityöt.

Viranomaiset tutkivat palon syttymissyytä.

Palo erittää paljon savua ympäristöön. Kuva: Aku Honkanen

Palo erittää paljon savua ympäristöön. Kuva: Aku Honkanen

Pelastuslaitos joutuu repimään rakennuksen katon saadakseen tulipalon sammumaan. Kuva: Aku Honkanen