Kananmunien heitolle loppu!

Ikkunaamme heitettiin kananmuna keskiviikkoiltana 31.10. n. kello 20 Pohjois-Vuosaaressa, Kurkimoision omakotialueella ilman ymmärrettävää syytä. Halloweenin ”piikkiin” ei tätä pidä laskea.

Lähdin ulos pimeään iltaan selvittämään tapahtunutta. Näin nuorisojoukon etenevän puistoalueelle Fallpakan kasvimaalle päin. Osa lähti jo siinä vaiheessa juoksemaan karkuun. Yksi jäi huutoetäisyydelle. Siinä käytiin reipasta keskustelua.

Päätimme lähteä vielä autolla perään, asia kiehutti niin. Saatiin taas pakeneva porukka näköpiiriin. Porukassa oli n. 8–9 nuorta, tyttöjä ja poikia iältään 12–15-vuotiaita. Porukka hajosi pimeään puistikkoon suojaan. Siinä vaiheessa ilmaantui juokseva mies, joka myös etsi juuri saman kokeneena tekijöitä Rantakiventien alueella. Ajojahti jatkui ja yksi saatiin kiinni, ryhmän edustajana. Poliisi soitettiin paikalle.

Poliisi selvitteli asiaa ja eteni omalla tavallaan eteenpäin. Virkavalta ehdotti ottamaan kouluun yhteyttä ja lukemaan Helsingin kaupungin sivuilta varautumisesta esim. ilkivaltaan. Poliisit veivät pojan kotiin. Vielä illalla kello 22 poliisit jahtasivat kotimme edustalla metsikköön piiloutuneita nuoria lamppujen avulla liittyen kuulemma aiempiin tapahtumiin.

Meille selvisi, että tämä on maailmanlaajuinen ilmiö. On heitetty ihmisiä, autoja ja ikkunoita päin. Englannissa poliisi panee nuoret pesemään töhryt. Tulee sakkoja tms. iästä riippuen.

Kun asia sattuu omalle kohdalle, alkaa kuulla nuorisojoukon töhrimisestä enemmän. Näitä samoja on tapahtunut myös paljon eri aikaan ja eri puolella Vuosaarta. Facebookissa on ilmiöstä kerrottu. Esimerkiksi joku kauppa ei myy illalla kananmunia nuorille tästä syystä.

Tämä oli asiaan puuttumista huonon käytöksen lopettamiseksi – se on välittämistä!

Harmistunut Vuosaaren asukas
ikkunanpesua odotellessa 7.11.2018,
Tuija Mod