Tullin takavarikkoon ennätysmäärä ekstaasitabletteja Vuosaaren satamassa

Ekstaasitabletteja takavaeikoitiin ennätysmäärä. Kuva: Tulli

Ekstaasitabletteja takavarikoitiin ennätysmäärä. Kuva: Tulli

Tulli kertoo perjantaina 21.12.2018 ilmestyneessä tiedotteessaan, että se takavarikoi joulukuun 2018 alussa Vuosaaren satamassa Helsingissä noin 130 000 ekstaasitablettia. Takavarikoitu ekstaasitablettimäärä on Tullin historian suurin. Tapauksen esitutkinta on edelleen kesken.

Tulli takavarikoi joulukuun alussa Vuosaaren satamassa tehdyssä paikanetsinnässä henkilöautoon rakennetusta kätkötilasta noin 130 000 ekstaasitablettia. Tulli pääsi noin viikkoa aikaisemmin Suomeen saapuneen Venäjälle rekisteröidyn henkilöauton jäljille oman tiedonhankintansa avulla. Takavarikoitujen ekstaasitablettien katukauppa-arvo Suomessa olisi ollut noin 2,6 miljoonaa euroa.

Takavarikon sammakko-tabletteja. Kuva: Tulli

Takavarikon sammakko-tabletteja. Kuva: Tulli

Tullin esitutkinnan perusteella on tässä vaiheessa syytä epäillä, että epäiltynä oleva henkilöautoa kuljettanut noin 30-vuotias venäläinen mies oli hankkinut ekstaasitabletit Hollannista ja että hänen oli tarkoitus kuljettaa ne Suomesta edelleen Venäjälle.

Tulli tutkii tapausta törkeänä huumausainerikoksena. Tullin esitutkinnan valmistuttua tapaus siirtyy syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.