Rajaton jazz -festivaali Vuotalossa oli todellista musiikin juhlaa!

Jazzia.

Minna Lasanen & Niki’s Four Jazz Band. Kuva: Jorma Airola

13. kansainvälisen Rajaton jazz -festivaalin pääkonsertti soi Vuotalossa perjantaina 15.2. Yleisöä saapui paikalle paljon, ja tunnelma oli korkealla. Festivaalin järjestäjät valmistelivat taas ennennäkemätöntä ohjelmaa, jossa nähtiin monipuolisen omaperäistä improvisoitua musiikkia sekä perinteistä, erittäin korkeatasoista swingjazzia.

Konsertin aloitti yhtye Sini Hämäläinen trio. Sini Hämäläinen on nuori ja lahjakas laulaja. Hän opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla. Trio esitti kuuluisat popjazz-kappaleet omilla sovituksilla.

Triossa soittivat loistavat muusikot, pianisti Jussi Liski ja kontrabasisti Iiro Kautto. Sini Hämäläinen lauloi rennosti ja kauniisti. Sinin sydämellinen laulaminen ja ammattimaisen luova ote saivat yleisön nauttimaan kuulemastaan. Tässä konsertissa Sini esiintyi ensimmäistä kertaa ns. loopperin kanssa, eli soitti itse nauhalle perkussioita ja käytti looppausta säestykseen. Pianisti Jussi Liskinen vastasi ainutlaatuisen runollisista soolo-osuuksista. Kontrabasisti Iiro Kautto hoiti omat vastuualueet moitteettomasti – hienoja soolojakin kuultiin.

Sini Hämäläisen trio esitti mm. kappaleet Kesäkatu, Vadelmavene, Delirious, Yes sir, I can boogie, Havana, Hetki lyö sekä There must be an angel.

Jazzia Vuotalossa.

Jazzia Vuotalossa. Kuva: Jorma Airola

Toisella puoliajalla lavalle nousi Minna Lasanen & Niki’s Four Jazz Band setillään tunnettuja jazzklassikoita. Kappaleina kuultiin mm. Honeysuckle Rose, Save Your Love For Me, Georgia On My Mind ja On The Sunny Side Of The Street. Yhtyeen pianisti ja säveltäjä Valeri Nikitin vastasi sovituksista, joissa kaikille muusikoille oli omaa tilaansa. Minna Lasasen ääni sai loistaa ja näyttää oman hienon sävynsä. Lasasen valoisa, svengaava ja rentouttava laulutyyli sai yleisöä mukaan. Tunnelma oli korkealla, ja yleisö nautti avoimesti jazzklassikoista.

Niki’s Four Jazz Bandissa soittivat Jarmo Rouvinen – saksofonit; Valeri Nikitin – piano; Jukka Kampman – bassokitara; Juha Salminen – rummut. Konsertissa kuultiin myös V. Nikitinin omat instrumentaalikappaleet Old Station (Tapanilan asema) ja Autumn Flight, sekä saksofonisti Jarmo Rouvisen oma kappale Gaiety Girl.

Tunnelmia paljon kehuja saaneesta festivaalista voi tutkia osoitteessa rajatonjazz.fi tai Facebookista.

Rajaton jazz -festivaali kiittää tuesta ja yhteistyöstä Vuotaloa, Helsingin kaupunkia sekä kaikkia yhteistyökumppaneita.

Teksti: Sergei Sokolov
Kuvat: Jorma Airola