Harvinainen isohaarahaukka piipahti Vuosaaressa

Isohaarahaukka.

Isohaarahaukka ylitti täyttömäen 17.3. Kuva: Kimmo Heiskanen

Kaupunginosan kevään toistaiseksi harvinaisin lintu tavattiin sunnuntaina 17.3., kun Helsingin yli itään muuttanut isohaarahaukka havaittiin myös Vuosaaresta. Havainto oli vasta toinen Vuosaaresta ja kolmas koko Helsingistä kautta aikojen. Suomea lähimmät isohaarahaukat pesivät Etelä-Ruotsissa.

Muuttolintujen ensimmäiset joukot saapuivat Vuosaareen tänä keväänä jo helmikuussa. Ensimmäinen sepelkyyhky havaittiin jo 9.2., kiuru 16.2. ja uuttukyyhky 17.2, mutta kevätmuutto pysyi sen jälkeen hiljaisena pitkälle maaliskuun puolelle. Tässä kuussa Vuosaaressa on tavattu mm. suopöllö, meri-, metsä-, tundra-, valkoposki- ja kanadanhanhia, töyhtöhyyppiä ja varhainen västäräkki.

Sunnuntaihin 17.3. mennessä Vuosaaressa on vuonna 2019 havaittu yhteensä 84 lintulajia.

Teksti: Jukka Hintikka