Vetoomus: Syksyn ekaluokkalaisilta puuttuu tilat – nyt pitää toimia!

Heteniityntien koulurakennus.

Heteniityntien koulurakennus.

Toisin kuin väestöennusteen pohjalta odotettiin, oppilaiden määrä Vuoniityn peruskoulun alueella kasvaa. Osaa ekaluokkalaisia uhkaa koulun aloitus ilman luokkatilaa.

Heteniityn toimipisteessä aloittaa opinpolkunsa ensi syksynä ennätykselliset 75 ekaluokkalaista. Se tarkoittanee neljää uutta luokkaa. Rakennuksen tilat ovat kuitenkin jo viimeistä neliötä myöten käytössä. Se merkitsee, että syksyllä koululta puuttuu tilat kolmelta luokalta.

Vaikka oppilasmäärät ja tilojen määrä ovat tiedossa, kaupunki ei ole tehnyt mitään ratkaistakseen asiaa. Emme halua Vuosaareen samanlaista kaaosta kuin lahden toisella puolella Puotilassa, jossa uudet ekaluokkalaiset aloittivat koulunkäyntinsä liikuntasalissa ja käytävillä. Puotilassa ei väistötilojen suhteen toimittu ajoissa – pyynnöistä huolimatta. Miksi päätöstä parakeista ei Vuoniityn osalta nyt tehdä, kun tilanne tiedetään?

Lisäksi Heteniityntien toimipisteessä alkaa perusparannus muutaman vuoden sisällä, joten väistötiloille tulee olemaan tarvetta joka tapauksessa.

Vielä on mahdollisuus varmistaa uuden ja jännittävän elämänvaiheen aloittaville ekaluokkalaisille turvallinen ja hyvä koulun aloitus. Tilanne ei ole lasten vika, eivätkä he saa joutua sen maksumiehiksi. Ensimmäisinä vuosina syntyy asenne koulua kohtaan. Meidän aikuisten tehtävänä on varmistaa, että koulun aloitus sujuu hyvin. Vetoamme päättäjiin, jotta asia hoidetaan kuntoon ennen elokuuta.

Helsingissä 29.3.2019,
Vuoniityn koulun johtokunta:
Elina Das Bhowmik (pj), Jukka Nurkkala, Teemu Japisson, Piia Saario, Anna Järvinen, Päivi Tiikasalo, Teemu Taruvuori ja Petri Luiskari