Sähkölaudalla huristeleva roskienkerääjä

Onewheel.

Vuosaarelainen Vili kerää onewheel-lenkeillään roskia.

Vanhassa Vuosaaressa on saattanut törmätä keväällä yksipyöräisellä sähkölaudalla kulkevaan roskienkerääjään. Pysäytimme tämän herran juttusille, jolloin selvisi, että onewheelillä huristeleva mies on Purjetiellä vuoden verran avopuolisonsa kanssa asunut 27-vuotias Vili.

– Olen nyt reilut kaksi viikkoa ajellut Vuosaaressa joka päivä parin tunnin ajelulle. Yleensä saan lenkillä kaksi muovipussia roskia kasaan, Vili kertoi.

Lähiympäristöstä huolehtiminen on motivoinut Vilin roskapihdeillä ja muovipusseilla varustetuille lenkeille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Roskienkeräystarvikkeita.

Vilin yhdellä leveällä renkaalla kulkeva onewheel painaa 12 kiloa.

– Minulla on lautaillessa kädet vapaana, ja roskat ovat mielestäni rumia, joten tämä on mukavaa puuhaa. Tosin kotini lähellä on suht siistiä, olenkin laajentanut pikkuhiljaa siivousreviiriäni, Vili naurahti.

Vili kykenee kulkemaan One-wheel+ XR -maastolaudallaan yhdellä latauksella noin 18 kilometrin matkan. Laudalla pystyy kulkemaan niin asfaltilla kuin hiekallakin huippunopeuden kohotessa 25 kilometriin tunnissa. Erikoinen ja Suomessa vielä melko harvinainen leveärenkainen sähkölauta muistuttaa skeittiä.

Teksti ja kuvat: Antti Honkanen