Ihan tavallinen vuosaarelainen: Suvi Lindvall

Suvi Lindvall.

Purjetiellä asuva Suvi Lindvall, 34, on HUS:n tekstinkäsittelijän työstä opintovapaalla. Hän opiskelee Suomen Diakoniaopistolla kasvatus- ja ohjausalaa, josta valmistuu nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

Suvi Lindvall, missä kaikkialla, kuinka kauan ja milloin olet asunut Vuosaaressa?

– Ensimmäinen asuntoni Vuosaaressa oli työsuhdeasunto Kivisaarentiellä, johon muutin lapsuudenkodistani vuonna 2004. Sen jälkeen olen asunut myös Hiekkalaiturintiellä, Pohjavedenkujalla ja nykyisin tässä Purjetiellä. Vuosia on kertynyt Vuosaaressa asuessa yhteensä noin kymmenen.

Oletko asunut jossain muualla Suomessa, missä ja kuinka kauan?

– Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Jakomäessä. Aikuisiällä Vuosaaren lisäksi olen asunut myös Mellunmäessä, Länsimäessä ja Vesalassa. Nämä olivat kaikki lyhyempiä ajanjaksoja.

Miksi olet muuttanut Vuosaareen?

– Alunperin työsuhteen vuoksi, sittemmin olen aina palannut takaisin, koska koen Vuosaaren olevan eniten itselleni koti.

Oletko käynyt kouluja tai työskennellyt Vuosaaressa?

– Olen ollut töissä ravintola-alalla täällä.

Mitä harrastat Vuosaaressa?

– Luonnossa liikkumista, lenkkeilyä, salilla käymistä ja lisäksi toimin FC Viikinkien T05-joukkueen rahastonhoitajana.

Mistä asioista et pidä Vuosaaressa?

– Monella ihmisellä tuntuu olevan hyvinkin rasistiset ja negatiiviset asenteet toisia ihmisiä kohtaan. Toivoisin enemmän lempeyttä ja sitä, että ihmiset kiinnittäisivät huomionsa mieluummin positiivisiin asioihin. Hyvä kasvaa hyvällä!

Mistä pidät Vuosaaressa?

– Luonnosta. Mihin tahansa suuntaan täällä lähtee kulkemaan, on ympärillä kaunista metsää ja ihana meri. Täällä on myös tarvittavat palvelut lähellä ja metrolla kulkeminen helpottaa arkea paljon.

Mikä on mielipaikkasi Vuosaaressa?

– Uutelan luonnonpuisto. Siellä on monipuolinen luonto, perheelliselle monta kivaa retkikohdetta ja sinne mennessä pääsee nopeasti pois kaupungin sykkeestä.

Mikä on paras muistosi Vuosaaresta?

– Täällä törmäsin ennen usein erääseen vanhempaan herraan, joka hurmasi ystävällisyydellään. Hän jaksoi aina jutella niitä näitä, ja on antanut lapselleni muun muassa pehmolelun ja lottokupongin. Hänen tarinointia oli ihana kuunnella!

Mitä kehittäisit Vuosaaressa?

– Terveyskeskuksen kapasiteetti olisi hyvä tuplata. Toivoisin myös rakentamisen vähenevän, jotta saisimme nauttia luonnosta yhtä monipuolisesti jatkossakin. Tiiviisti rakentaminen vie saarelta tunnelmaa.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää vuosaarelaisille?

– Meillä on ihana asuinpaikka, kohdellaan sitä hyvin ja nautitaan sen tarjoamista mahdollisuuksista. Hymyillään, kun nähdään!

Haastattelu ja kuva: Antti Honkanen