30 vuoden yrittäjyys palkittiin

Itä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Pekka Pirkkala luovutti kunniakirjan ja timanttiristin Riitta Reini-Strömmerille.

Itä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Pekka Pirkkala luovutti kunniakirjan ja timanttiristin Riitta Reini-Strömmerille.

Vuosaarelaiselle Riitta Reinilä-Strömmerille myönnettiin 15.11.2023 Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin timanttiristi 30 vuoden ansioista yrittäjänä.

Ansiomerkin juhlallinen luovutustilaisuus järjestettiin kyseisenä päivänä Riitan yrityksen Lalupate Oy:n Studio Himalaya showroomissa, joka sijaitsee nykyisin Vuosaaren vanhassa lukiorakennuksessa vastapäätä Vuotaloa. Itä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Pekka Pirkkala luovutti kunniakirjan ja timanttiristin ja monia juhlapuheita pidettiin. Tapausta todistamassa ollut arvovaltainen onnittelijoiden joukko koostui eri alojen edustajista, tärkeistä asiakkaista, tunnetuista taiteilijoista, ystävistä ja perheenjäsenistä.

Riitta Reinilä-Strömmer perusti yrityksensä Lalupate Oy:n 15.11.1993 palattuaan perheineen Nepalista, jossa asui lähes kaksi vuotta 1992–1993 työskennellen Nokia Cablesin sähköistysprojektissa, osana FINNIDAN vastaamaa, Suomen rahoittamaa kehitysyhteistyöhanketta Nepalissa.

Maan upeat luonnonmateriaalit ja taitavat käsityöläiset sekä Riitta Reinilä-Strömmerin suunnittelemat RRS Design -tuotteet valmistettuna omilla valmistajilla Nepalissa saivat nopeasti markkinoita sekä Suomessa että ulkomailla. Vuonna 2006 käynnistyi myös yhteistyö Japanin washi-paperinvalmistajien kanssa, mikä jatkuu edelleen Nepalin ohella.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Yrittäjä Riitta Reinilä-Strömmer, Pertti Strömmer ja 30-v juhlakakut

Yrittäjä Riitta Reinilä-Strömmer, Pertti Strömmer ja juhlakakut.

Lalupaten toiminnan periaatteet ovat alusta asti olleet kestävä kehitys, Nepalin herkän luonnon kunnioittaminen, köyhien ihmisten auttaminen, eettinen toiminta ja reilu kauppa. Riitan opettamat työntekijät ja yhteensä yli seitsemän vuoden työskentely Nepalissa ovat antaneet ainutlaatuisen mahdollisuuden yrittäjän luovuudelle ja puitteet toteuttaa ideat valmiiksi tuotteiksi.

Riitta liittyi Suomen Ekoyrittäjiin heti yrityksen perustamisen jälkeen, ja yksi Lalupaten toiminnan kulmakivistä on ekologisuus.

Lalupate on nepalinkieltä ja tarkoittaa punaista joulutähteä, joka on myös yrityksen logo. Lalupate on toinen Nepalin kansalliskukista. Studio Himalayan nimi tulee siitä, että tuotteissa käytetyt materiaalit tulevat Nepalin vuoristoalueelta Himalayalta.

Teksti: Riitta Reinilä-Strömmer / Pekka Hellemaa
Kuvat: Katja Maria Nyman

Lue lisää aiheesta: