Vanttikalliolle juoksuportaat?

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tiistaina 27.8. kuntoportaiden rakentamista Helsinkiin. Asia jätettiin viikoksi pöydälle Nuutti Hyttisen (ps.) pyynnöstä. Vuosaarelaisille yllätyksenä listalla oli myös portaiden rakentaminen Vanttikalliolle, Rantakiventien päähän. Vanttikallion kuntoporrassuunnitelma ajoittuu vuosiin 2026–2030. Vanttikallion kuntoportaiden kustannusarvio on 160 000 euroa. Puisille portaille ei tule talvikunnossapitoa.

Vuosaarenhuipun kuntoportaista on aiemmin tehnyt aloitteet Ville Jalovaara (sd.) ja Pekka Löfman (kok.) Virkamiehet arvioivat, että Vuosaarenhuippu on liian vaikeasti saavutettavissa ja luontoarvoiltaan liian arvokas.

Vanttikallion juoksuportaat toisivat lisäliikennettä lähistön kaduille, varsinkin, kun Rantakiventien sekä Kallvikintien risteyksen kohdille ja Rantakiventielle suunnitellaan uusia kerrostaloja. Portaille tulisi ilmeisesti myös yhteys ahtaalta Merikorttikujalta, jonne myös tulee uusien kerrostalojen takia lisäliikennettä.

Onko täysin rakentamaton luonto sittenkään parempi vaihtoehto kuin Vuosaarenhuipun maisemoitu, entinen kaatopaikka? Lisäksi Purjetien ja Rantakiventien välillä sijaitsevat pitkät portaat ovat jo porrasjuoksijoiden suosiossa. Muun muassa näistä asioista keskustellaan seuraavassa lautakunnan kokouksessa.

Teksti: Eero Honkanen