Huoltoasema ei kuulu metroaseman viereen

Rastilan aseman seutu on tähän mennessä jaettu rataa pitkin pohjoiseen Rastilaan ja eteläiseen Meri-Rastilaan. Nyt eteläpuolen kaava on onnistuttu jakamaan länteen ja itään, Ranta-Rastila lienee jossain kartan ulkopuolella.

Kaiken keskellä komeilee huoltoaseman tontti. Huoltoasema ei tosiaankaan kuulu metroaseman viereen. Itse en ole huomannut kenenkään rahtaavan metrovaunussa jerry-kannulla bensaa, liekö se edes sallittua.

Autoihin voi hakea bensan ja suorittaa vuosittaisen renkaanvaihdon vähän kauempanakin, metroaseman ympäristölle löytyy kyllä parempaakin käyttöä.

Itse ehdottaisin Vuotien ylitse siltarakennetta, joka yhdistäisi kevyen liikenteen väylänä Rastilan torin metroradan pohjoispuolelle. Sen varrelle voisi rakentaa yhteen kerrokseen liike- ynnä muita tiloja. Mallia voi ottaa vaikka Firenzen Ponte Vecchiosta, lähempi referenssi löytyy kahden kilometrin päästä Columbuksesta.

Vuotien itäiset rampit voisi poistaa, tiehän palvelee lähinnä ulkoista keskustaan suuntautuvaa liikennettä.

Seppo Honkanen