Viikkarit palasi voittojen tielle – lauantaina 21.9. derby

Rafael.

Brasilialainen jalkapalloilija Rafael (oikealla) viimeistä kertaa Heteniityn nurmella pelaamassa. Kuva: Eero Honkanen

Brassilegenda Rafael teki viimeisen vierailunsa pääkaupunkiseudun kentille Viikinkien vieraana lauantaina 14.9. Hettarilla. Vuodesta 1990 pelatun Veikkausliigan maalintekotilastossa yhä sijalla kaksi 134 maalillaan oleva Rafael lopettaa pelaamisen 41-vuotiaana tähän kauteen. Mittavan uransa aikana maaliahne hyökkääjä jalkapalloili muun muassa HJK:ssa, Hollannissa, Turkissa ja FC Lahdessa.

Lauantaisessa ottelussa Mikkelin Pallokissoja vastaan Viikkarit katkaisi tappiollisten otteluiden putken voittamalla ottelun 1–0. Viikinkien maalista vastasi Jesse Mutikainen ensimmäisen puoliajan lisäajalla.

Sarjataulukko, miesten Kakkonen, lohko A

MP 43
JIPPO 34
JäPS 31
FC Viikingit 29
Reipas 28
Klubi 04 27
NJS 26
PEPO 24
FC Kiffen 21
MiPK 20
VJS 17
Sudet 6

Paikallistaisto kerää Viikinki-perheen koolle

Marko Lahikainen ja Mika Forsman Heteniityn kentällä.

FC Viikingit ry:n toiminnanjohtaja Marko Lahikainen (vasemmalla) ja edustusjoukkueen manageri Mika Forsman odottavat katsomoihin runsaslukuista yleisöä, kun Viikkarit ja Klubi 04 kohtaavat paikallistaistossa toisensa lauantaina 21.9. Heteniityn nurmella. Kuva: Eero Honkanen

Lauantaina 21.9. kello 15 alkava FC Viikinkien ja Klubi 04:n välinen miesten Kakkosen jalkapallopeli on astetta erityisempi sarjaottelu, sillä matsiin on kutsuttu muun muassa kaikki FC Viikinkien juniorijoukkueet ja seuran jäsenet.

– Tavoitteenamme on koota kaikki vuosaarelaiset jalkapallon ystävät yhteen ja liikkeelle Heteniityn luonnonnurmen pyhätölle, FC Viikingit ry:n toiminnanjohtaja Marko Lahikainen kertoo.

Miesten edustusjoukkueen ottelutapahtumassa on normaalien kahviopalvelujen lisäksi myös muun muassa Stadiumin tarkkuuslaukaisukisaa palkintoinen, ja Japapaino jakaa katsojille heijastimia pimeneviin syysiltoihin.

– Aiomme haastaa paikallisvastus Klubi 04 kunnon taistoon sarjapisteistä sekä jatkaa voittojen tiellä. Meillä pelaa pari heidän kasvattiaan, joten myös sitä kautta peliin tulee varmasti lisälatausta. On kiva, että katsomossa tulee olemaan paljon lapsia ja nuoria, jotka kenties pelaavat tulevaisuudessa edustusjoukkueessamme, toteaa puolestaan edustusjoukkueen manageri Mika Forsman.

Klubi 04:n riveissä pelannee myös vuosaarelainen futislupaus, U16-maajoukkueen vakiokasvo Casper Terho, joka on kahdessa viime Klubi 04:n ottelussa tehnyt maalin.

Heteniityn kentillä on paljon ohjelmaa lauantaina 21.9. heti aamusta alkaen, sillä FC Viikinkien 2012 syntyneillä pojilla on Heteniityn tekonurmikentillä jalkapalloturnaus noin kello 9.30–13. Lisäksi kello 10–13 luonnonnurmikentällä järjestetään perinteinen lasten liikuntatapahtuma Syyskipinät.

Lauantaina Heteniityntiellä vietetään siis todellista urheilujuhlaa, johon kannattaa Lahikaisen ja Forsmanin mukaan pukea lämpimästi ja laittaa punaista päälle. Lippuja otteluun voi ostaa ovelta tai netistä lippu.fi -sivuilta.

Teksti: Antti Honkanen