Lapset pääsivät taiteilemaan taidepajassa

Työpajassa oli iloisia kasvoja.

Työpajassa oli iloisia kasvoja.

Itä-Helsingin Taideseura järjesti lapsille taidepajan syyslomaviikolla yhteistyössä Vuotalon kanssa. Paja oli non-stop-tyyppinen kahtena päivänä ja siihen osallistui kahden päivän aikana noin 55 lasta ja muutama aikuinenkin. Paja järjestettiin Vuotalon gallerian aulassa, jossa on esillä seuran vuosinäyttely.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Taidepaja.

Seuralla on varastossa paljon ylimääräisiä kortteja, joille löytyi pajassa käyttöä. Korteista leikattiin puita, veneitä, kaloja tai ihan omia muotoja ja niitä jatkettiin piirtämällä vahaliiduilla. Ohjausta ei juurikaan tarvittu, vaan lapset alkoivat työstämään hyvin ennakkoluulottomasti annetuilla työvälineillä.  Paja oli hyvin monikulttuurinen ja vaikkei välttämättä yhteistä kieltä löytynyt, se ei haitannut taiteilua.

Pajan ajaksi oli tuotu lapsille oma sermi, johon he saivat omia töitään esille ja oman taidenäyttelyn. Ympärillä näkyvä seuran taidenäyttely antoi myös ideoita ja inspiraatiota lasten töihin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Taidepaja.Pajassa oli hyvä tunnelma ja aika meni nopeasti. Paja inspiroi myös ohjaajia tekemään omia töitä. Seuralta vapaaehtoisina oli yhdeksän mukana toteuttamassa pajaa. Paja oli kaikin puolin onnistunut – toivottavasti lapsilla oli yhtä mukavaa ja antoisaa kuin ohjaajilla.

Teksti: Liisa Loponen
Kuvat: Maila Niskanen-Kopio