Saumalaite ei tullut Puolasta ajallaan – sillan remontti valmis vasta joulukuussa

Vuosaaren silta on remontissa.

Vuosaaren sillan suuri remontti valmistuu joulukuussa 2019.

21.8.2019 (numero 26/2019) ilmestyneessä Vuosaari-lehdessä Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan projektinjohtaja Jukka Repo arveli, että Vuosaaren sillan remontti olisi valmis vuoden 2019 loka–marraskuun vaihteessa. Remontti on kuitenkin yhä kesken, eikä se näytä valmistuvan ihan heti.

Jukka Repo, mistä remontoidun sillan avaamisen viivästyminen johtuu?
– Sillan liikuntasaumalaitteen toimitusaika tehtaalta Puolasta venyi urakoitsijasta riippumattomista syistä.

Vuosaari-lehteen yhteyttä ottaneiden sillan käyttäjien mukaan työmaalla olisi syksyllä ollut pitkä tauko, jolloin mitään töitä ei olisi tehty. Pitääkö tämä paikkansa?
– Sillan kannen päällä töissä oli taukoa, sillä liikuntasaumalaitteen toimitusta odotettiin tehtaalta. Viimeistely- ja laakeritöitä sekä etumuurien pinnoituksia sillan alapuolella ja katualueilla on tehty jatkuvasti.

Mitä vaiheita työmaalla on vielä tekemättä?
– Jäljellä on vielä sillan liikuntasaumalaitteen asennukset ja niihin liittyvät päätyjen valut, päätyjen vedeneristykset, lopulliset asfaltit sekä pieniä viimeistelytöitä katualueilla.

 Milloin uusi asfaltti tehdään sillalle?
– Sillan eteläinen reuna asfaltoidaan viikolla 46, jolloin myös liikenne siirretään eteläreunalle. Pohjoinen reuna asfaltoidaan marras–joulukuun vaihteessa. Liikenne korjattavalla sillalla avataan lopulliseen linjaukseensa joulukuun alkupuolella.

 Milloin arviolta Vuosaaren silta avataan remontoituna, eli milloin remontti on valmis?
– Silta avataan joulukuussa 2019 kokonaan remontoituna.

Vapaa sana Vuosaaren sillan käyttäjille.
– Iso urakka lähenee loppuaan. Kiitoksia uuden raittisillan ja korjatun katusillan käyttäjille kärsivällisyydestä ja palautteesta, jota olemme saaneet projektin aikana.

Haastattelu: Antti Honkanen