Apua elämään sosiaalineuvonnasta

– Sosiaalineuvontaan pääset ilmoittautumaan terveysaseman toisen kerroksen automaatilla valitsemalla automaatin valikosta ”Ilmoittautuminen ilman ajanvarausta” ja sen jälkeen ”Aikuissosiaalityön neuvonta”, kertoo sosiaaliohjaaja Meri Hankia.

– Sosiaalineuvontaan pääset ilmoittautumaan terveysaseman toisen kerroksen automaatilla valitsemalla automaatin valikosta ”Ilmoittautuminen ilman ajanvarausta” ja sen jälkeen ”Aikuissosiaalityön neuvonta”, kertoo sosiaaliohjaaja Meri Hankia.

Sosiaalineuvonta on osa Helsingin kaupungin aikuissosiaalityötä, ja se tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa sekä ohjausta sosiaalipalveluihin, talouteen ja etuuksiin liittyvissä kysymyksissä. Tapaamisella pääsee keskustelemaan ammattilaisen kanssa ja silloin voidaan yhdessä selvittää, millaiset palvelut tai jatkotoimenpiteet ovat kullekin hyödyllisiä.

Sosiaalineuvonta sijaitsee Vuosaaren terveysaseman (Kahvikuja 3) tiloissa osana terveys- ja hyvinvointikeskusta. Se tekee tarvittaessa moniammatillista yhteistyötä terveys- ja hyvinvointikeskuksen muiden toimijoiden kanssa.

Sosiaalineuvonnassa työskentelee sosiaaliohjaajia, jotka mielellään vastaavat kysymyksiin. Vastaanotto on avoinna: ma, to ja pe klo 9–15, ti klo 12–15, ke klo 9–18.

Neuvontaan voi ottaa yhteyttä myös puhelimitse 09 310 44400 arkisin klo 12–15 sekä chatissä osoitteessa www.hel.fi/sosiaalineuvonta. Palvelu löytyy myös Facebookista nimellä Helsingin sosiaalineuvonta. Facebookia seuraamalla saa tietoa poikkeusaukioloajoista, sosiaalipalveluista, etuuksista sekä erilaisista tapahtumista.