Kirjoituskilpailun voitto vie lukiolaisen maailmanmatkalle

Vuosaaren lukion opiskelija Julia Korhonen, 17, voitti Odd Fellows -järjestön kirjoituskilpailun. Hän pääsee heinäkuussa kymmenen päivän matkalle Islantiin ja Yhdysvaltoihin.

Vuosaaren lukion opiskelija Julia Korhonen, 17, voitti Odd Fellows -järjestön kirjoituskilpailun. Hän pääsee heinäkuussa kymmenen päivän matkalle Islantiin ja Yhdysvaltoihin.

Vuosaaren lukion ensimmäisen lukuvuoden opiskelija Julia Korhonen, 17, voitti Odd Fellows -järjestön vuosittaisen kirjoituskilpailun. Voittaja pääsee heinäkuussa kymmenen päivän matkalle, jonka kohteina ovat ensin Islanti ja lopuksi Yhdysvallat.

– Tajusin kyllä kirjoittaneeni hyvän tekstin, mutta en uskonut, että se olisi lukiomme paras, tyytyväinen Korhonen kertoo.

Kallahdessa asuntolaivassa syksystä 2019 saakka perheineen asunut Korhonen on tuttu näky Vuosaaren kirjastossa.

– Olen aina pitänyt kirjoittamisesta sekä lukemisesta. Luen kaikenlaista kirjallisuutta, enempi jotain syvällisempää kuin kevyttä, Korhonen sanoo.

Korhonen näki lukion Wilma-järjestelmässä tiedotteen Odd Fellows -järjestön kirjoituskilpailusta ja päätti äidinkielen opettajan rohkaisemana osallistua. Kisa järjestettiin kaikille osallistujille lukion auditoriossa samalla tavalla kuin koetilaisuus.

Kilpailun aiheissa näkyivät järjestön arvot: yhteenkuuluvuus, suvaitsevaisuus, armeliaisuus, keskinäinen avunanto sekä lähimmäisenrakkaus. Valitusta aiheesta kirjoitettiin pitkä essee, Korhosen aiheena oli Miten ihmisrakkaus näkyy elämässäni? Vuosaaren lukiosta kilpailuun osallistui yhteensä 11 nuorta, ja jokaisen koulun voittaja osallistui matka-arvontaan.

Vuosaaren lukion henkeä, opiskelijoita ja opettajia vuolaasti kehuva Korhonen pitää äidinkielestä, kielistä, musiikista ja liikunnasta. Fysiikka ja matematiikka ovat hänelle haastavia kouluaineita.

– Lukion esiintymiskurssi oli mahtava, ja teimme siellä musikaalinäytelmän, joka esitettiin kolmesti, Korhonen kuvailee yhtä lukion tähänastisista huippuhetkistään.

Oikealla kilpailun voittanut Julia Korhonen, keskellä Vuosaaren lukion rehtori Marko Paju.

Oikealla kilpailun voittanut Julia Korhonen, keskellä Vuosaaren lukion rehtori Marko Paju.

Korhonen pääsee todennäköisesti nauttimaan elokuussa 2021 valmistuvan Vuosaaren uuden lukion moderneista tiloista.

– Tosi hienoa päästä ihan uuden koulun tiloihin, toivottavasti rakennus valmistuu aikataulussaan, Korhonen sanoo noin 900 oppilaan tulevasta suurlukiosta.

Ulospäin suuntautunut Julia Korhonen ei vielä tiedä, mitä aikoo lukion jälkeen. Jos kirjoittaminen onnistuu mainiosti, niin on hän myös urheilullinen, siitä todisteena amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan Helsinki Wolverinesin naisten edustusjoukkueessa pelaaminen sekä viikoittainen hevosratsastus.

Haastattelu: Antti Honkanen
Kuvat: Jussi Anttonen