VPK:lla oli avoimet ovet

Vuosaaren VPK:n kalustoa. Kuva: Jussi Sahlberg

Vuosaaren VPK:n kalustoa. Kuva: Jussi Sahlberg

Vuosaaren VPK:n ylläpitämällä Vuosaaren paloasemalla Kaivonkatsojantiellä oli lauantaina 22.2. tutustumistilaisuus. Tilaisuuteen oli kutsuttu vuosaarelaisia tutustumaan palokunnan toimintaan ja kalustoon sekä harjoittelemaan alkusammutusta. Vieraita kävi päivän aikana noin 50.

Lauantain kovan tuulen takia sammutusyksikkö oli varikkovalmiudessa, mikä tarkoittaa yksikön olevan 60 sekunnin lähtövalmiudessa. Tästä syystä vierailla ei ikävä kyllä ollut mahdollisuutta tutustua sammutusyksikön sisätiloihin.

Kello yhden aikaan hätäkeskus välitti ensimmäisen vahingontorjuntatehtävän sammutusyksikölle. Tämän jälkeen tehtäviä sekä tehtävien jälkeistä kaluston huoltoa riitti iltaan asti.

Tutustumistilaisuus tarjosi vierailijoille mahdollisuuden tulla paloasemalle, tavata palokuntalaisia, saada tietoa palokunnan monipuolisesta toiminnasta sekä harjoitella alkusammutusta käsisammuttimella.

– Oli erittäin hienoa nähdä vuosaarelaisia paloasemalla, vaikka keli ei suosinut. Vieraiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella palokuntatoiminta kiinnostaa vuosaarelaisia, kertoi palokunnan varapäällikkö ja hallituksen puheenjohtaja Jussi Sahlberg.

– Monelle tuli yllätyksenä, ettei toimintaan mukaan tulevilta vaadita mitään pohjakoulutusta, vaan että palokunta järjestää tarvittavan koulutuksen, Sahlberg jatkoi.

Palokunnalla on avoimet ovet seuraavan kerran ravintolapäivänä 16.5.2020. Tapahtumassa on tarjolla palokuntahenkistä ruokaa, alkusammutuskoulutusta sekä tutustumista palokunnan kalustoon, varusteisiin ja toimintaan.

Vuosaaren VPK toivottaa vuosaarelaiset muutenkin mukaan toimintaansa. Hälytystoimintaan vaaditaan tavanomainen peruskunto. Palokunnasta löytyy hälytystoiminnan lisäksi myös muita toimintoja, joiden kelpoisuusvaatimukset ovat hälytystoimintaa matalampia, kuten turvallisuusviestintä ja erilaiset tukitoiminnot. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä ja sopia tapaamisesta. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.vuosaarenvpk.fi