Rajaton jazz -festivaalilla kuultiin kahta upeaa naislaulajaa Vuotalossa

Charlotte Kerbs ja Sergei Sokolov Jazz Quartet.

Charlotte Kerbs ja Sergei Sokolov Jazz Quartet.

Rajaton jazz -festivaali Vuosaaressa on vuosien kuluessa kehittynyt tapahtumaksi, jota osataan odottaa aina alkuvuonna. Tapahtuma rikkoo rajoja ja on hengeltään kansainvälinen, mikä näkyy esiintyjissä ja tuntuu myös yleisössä. Katsomossa kuuluu ennen konsertin alkua iloinen puheensorina, jossa erottuu suomen lisäksi etenkin venäjän kieli.

Festivaali järjestettiin Vuotalossa jo 14. kerran Vuotalossa tammikuun lopussa. Konsertin nimenä oli A Night with Women in Jazz, koska päätähtinä oli kaksi valovoimaista jazzlaulajatarta, Charlotta Kerbs ja Inna Vysotska.

Konsertin aloitti Charlotta Kerbs, joka esiintyi Sergei Sokolov Jazz Quartetin kanssa. Pietarsaaren lähistöltä kotoisin oleva Charlotta Kerbs on voimakasääninen ja monipuolinen laulaja, joka tulkitsee jazzia, bluesia, soulia ja omia kauniita sävellyksiään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Charlotte Kerbs ja Anna Vysotska jammailevat.

Charlotte Kerbs ja Inna Vysotska jammailevat.

Erityisen mieleenpainuva oli Charlotta Kerbsin herkkä tulkintansa omasta sävellyksestään Topeliuksen sanoihin Till de vita Körsbärsblommorna. Myös B. Taylorin I wish I knew how it would feel to be free tarttui mieleen konsertista.

Sergei Sokolovin Jazz Quartet on hyvin kansainvälinen, koska soittajat tulevat Suomesta, Venäjältä ja Espanjasta. Yhtyeessä soittavat Sergei Sokolov (piano), Gianni Gagliardi (tenorisaksofoni), Nikolai Zatoloshnyi (kontrabasso) ja Egor Kriukovskikh (rummut).

Inna Vysotska ja The Untouchables esiintyivät Vuotalon lisäksi Hyvän Paimenen kirkossa Pakilassa. The Untouchables -kvintettiin kuuluvat ammattimuusikot Hannoverista: Stepan Shadikyan (trumpetti), Dimitri Suslov (saksofoni), Viktor Bürkland (piano), Marcus Lewyn (kontrabasso) ja Oliver Struck (rummut).

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Inna Vysotska & The Untouchables

Inna Vysotska & The Untouchables

Vysotskalla oli molemmissa konserteissa oma ohjelma. Vysotska herättää huomiota erityisesti hänen ääni-improvisaatiollaan. Laulaja matkii eri soittimia ja sulautuu jännittävästi osaksi yhtyettä. Hän on myös erinomainen jazzklassikkojen tulkitsija. Vuosaaressa hän esitti muun muassa kappaleet It’s alright with me (C. Porter) ja Little Jazz (R. Eldridge). Omasta tuotannostaan hän lauloi laulun Storm. Vysotskalle vierailu oli toinen kerta Rajaton jazz -festivaalilla.

Vuotalon konserttisali on miellyttävä ja sopivan kokoinen. Sinne mahtuu väkeä, mutta tunnelma on samalla intiimi. Äänet ja valot toimivat hyvin.

Yleisökin antoi paljon positiivista palautetta konsertista: ”Ruusuja upeille esiintyjille. Koko kokoonpano vaikka uudelleen Vuotaloon!” ”Upeita esiintyjiä, upea ilta. Kiitos!” ”Ihana tunnelma!” ”Kaikki oli loistavaa.” ”Upea yhteenmusisointi.”

Festivaalin järjesti Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto lukuisten paikallisten toimijoiden ja Helsingin kaupungin tuella. Järjestelyissä auttoivat myös monet musiikin ystävät talkoohengessä.

Teksti: Sirpa Pääkkönen