Yläkouluun pyrkiminen alkaa kohta

Vuoniityn peruskoulu.

Vuoniityn peruskoulu.

Vuosaaressa asuu kymmenen prosenttia Helsingin nuorista. Kaikilla 6. luokan oppilailla on oikeus jatkaa yläkoulussa siinä yhtenäisessä peruskoulussa, missä he nyt ovat. Vuosaarelaisilla kouluilla on monipuolinen ja laadukas painotetun opetuksen sekä kieltenopetuksen tarjonta. Koulujen kotisivuilta löytyy tarkempaa tietoa painotuksista sekä kouluista yleisesti. Kasvatuksen ja koulutuksen kotisivulta löytyy kuudesluokkalaisen opas tästä linkistä.

Vuosaaren koulujen yhteinen tiedotustilaisuus tuleville 7. luokan oppilaille ja vanhemmille järjestetään tiistaina 10.11.2020 klo 18.00. Tilaisuudessa käsitellään muun muassa oppilaaksiottoa 7. luokalle, koulujen painotettua opetusta, kielitarjontaa ja yläkoulun valinnaisuutta. Tilaisuus pidetään koronapandemian takia virtuaalisesti verkossa. Koulujen kotisivuilla on linkki, jonka avulla voi osallistua tilaisuuteen.

Helsinkiläiset 6. luokan oppilaat saavat maanantaina 16.11.2020 omalta luokanopettajaltaan esitäytetyn oppilaskortin, johon on merkitty oppilaan lähikoulu. Kuudesluokkalaiset palauttavat täytetyn oppilaskortin luokanopettajalle viimeistään tiistaina 15.12.2020. Oppilas voi hakea yläkouluun myös sähköisesti Wilman välityksellä. Hakeminen tapahtuu huoltajan Wilma-tunnuksilla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Aurinkolahden peruskoulu.

Aurinkolahden peruskoulu.

Vuosaaressa on neljä koulua, jotka tarjoavat yläkouluopetusta: Aurinkolahden peruskoulu, Merilahden peruskoulu, Puistopolun peruskoulu ja Vuoniityn peruskoulu. Painotettua opetusta on Vuosaaressa seuraavasti:
Teknologia: Aurinkolahden peruskoulu, yksi painotus.
Luonto ja tiede sekä liikunta: Merilahden peruskoulu, kaksi painotusta.
Taideilmaisu sekä liikunta ja urheilu (Olympiakomitean urheiluluokka eli Urhea): Puistopolun peruskoulu, kaksi painotusta.
Musiikki sekä media: Vuoniityn peruskoulu, kaksi painotusta.

Kaikki helsinkiläiset koulut julkaisevat tiedot uusista 7. luokan oppilaista samaan aikaan perjantaina 13.3.2021.