Skootterikuski törmäsi lenkkeilijään ja pakeni paikalta

Vuosaaren silta on remontissa.

Vasemmalla Vartiokylänlahden ylittävä Raittisilta rakennusvaiheessa marraskuussa 2018.

Skootteri törmäsi lenkkeilijään Vuosaaren ja Puotilan välisellä kevyen liikenteen Raittisillalla lauantaina 7.11. noin kello 10.30. Skootterikuski oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan Puotilan suuntaan ajaessaan ja ohjannut skootterin kaidetta päin. Kaiteesta skootteri ohjautui Puotilan suuntaan juosseen naisen selkään ja kuljettaja kaatui muutaman metrin päähän. Nainen löi iskun seurauksena päänsä katuun.

Silminnäkijä soitti paikalle ambulanssin ja poliisin, joka tarkasti lenkkeilijän terveydentilan. Ambulanssin tullessa paikalle oli skootterikuski vielä paikalla, mutta ennen poliisin saapumista törmäilijä pakeni sillalta skootterillaan. Paikalta poistunut skootterikuski sanoi menettäneensä ajoneuvon hallinnan 40 km/h:n vauhdissa, joten onni onnettomuudesta, että nainen selvisi todennäköisesti ilman vakavia vammoja.

Skootterikuskin tuntomerkit ovat:
– Noin 25-vuotias suomalaisen näköinen mies.
– Noin 175 cm pitkä, ruuminrakenteeltaan hoikka.
– Lyhyt vaaleanruskea siilitukka.
– Musta kypärä ja valkoinen skootteri.

Vihjeitä onnettomuuspaikalta paenneesta skootterikuskista voi antaa Helsingin poliisilaitoksen vihjepuhelimeen (ympärivuorokautinen puhelinvastaaja) p. 0295 417 931 tai vihjesähköpostiin analyysi.helsinki@poliisi.fi