Konstit on monet, sanoi eukko kun kissalla pöytää pyyhki

Kuoron streamaushetki.

Lauluveljissä kissa on nyt nostettu pöydälle.

Korona varotoimineen on tehnyt yhteisöllisen harrastamisen vaikeaksi ja eräissä tapauksissa mahdottomaksikin. Kiellot ovat iskeneet erityisesti sellaisille aloille, joissa käytetään ääntä: teatteriin ja kuorojen harjoitteluun sekä esiintymisiin. Uhkana on, että ilman jatkuvaa harjoittelua ja yhteyttä kuorotoiminta näivettyy.

Helsingin Lauluveljien taiteellinen johtaja Teppo Lampela on ottanut käyttöön kuoron kaikille laulajille tarkoitetun streamausmahdollisuuden. Harjoitustilanteeseen on koottu kuoron kokeneimmista laulajista tuplakvartetti ja heidän esityksensä lähtee internetin kautta eteenpäin. Muut kuorolaiset ovat tosiaikaisesti mukana omilla kotikoneillaan. Johtaja antaa heille tarvittaessa täsmäopastusta kulloinkin harjoitettavasta kappaleesta. Tavoitteena on valmistella kevätkauden lopuksi vuosaarelaisille oikea konsertti.

Tämä kokeilu on ensimmäinen laatuaan Lauluveljissä ja sen vastaanotto kuorolaisten keskuudessa oli varovaisen innostunut. Kotioloissa paras tulos harjoituksesta näyttää muodostuvan, kun kuorolaisen käytössä ovat kuulokkeet ja erillinen mikrofoni.

Kyllä hätä keinot keksii,
todistaa Unto Palminkoski