Mieskuorolaiset harjoittelevat etänä

Korona-pahiksen sotkettua ihmisten elämää on Helsingin Lauluveljet ollut kuluvan kevätkauden tehokkaassa vastaiskussa. Virtuoosimainen kuoronjohtaja Teppo Lampela on tunnuksellaan ”Tepon Zoom Meeting” kehittänyt etäharjoittelun, johon kaikki halukkaat laulajat ovat päässeet kotisohviltaan mukaan. Laajakaista, läppäri ja vähimmäisvaatimuksena älypuhelin on avannut väylän tosiaikaiseen harjoitustilanteeseen.

Studiossa on ollut kokeneista laulajista muodostettu kvartetti, joiden kanssa johtaja on hionut kutakin teosta koskevia sovitukseen ja tulkintaan liittyviä yksityiskohtia. Samalla hän on antanut kotona oleville yksityisopetusta laulaen malliksi stemmoja tenorista toiseen bassoon saakka.

Kullakin harjoituskerralla etänä mukana on ollut yli kymmenen laulajaa, mikä merkitsee käytännössä puolta kuoron esiintymisvahvuudesta, kun studiokvartetti otetaan huomioon. Maski kasvoilla laulaminen ei ole kaikkein helpoin tehtävä, mutta sekä studion maskilliset että kotisohvien maskittomat ovat yhtenä miehenä antaneet täyden tukensa idealle. ”Kyllä kannattaa pitää laulukuntoa yllä!”

Vahvistaa Unto Palminkoski