Frisbeegolfrataa aletaan rakentaa Kartanolle vielä tänä vuonna

Frisbeegolfrata tulee Porslahteen Rakkauden Metsän, Staran varikon ja Vuosaaren jäähallin läheisyyteen.

Frisbeegolfrata tulee Porslahteen Rakkauden Metsän, Staran varikon ja Vuosaaren jäähallin läheisyyteen. Kuva: Eero Honkanen

Vuosaaren liikuntapuiston Kartanon jalkapallokenttien sekä jäähallin läheisyyteen sijoittuvan frisbeegolfradan rakennussuunnitelma valmistui helmikuussa 2021. Rakkauden Metsän viereen tulevan 8-väyläisen puistoradan rakennussuunnitelma tehtiin yhteistyössä lajin asiantuntijoiden kanssa. Vuosaarelainen Stefan Loman on koordinoinut ja kasannut eri tahoja mukaan rataprojektiin syksystä 2017.

– Tuolloin 2017 pyysin radan tulevalla sijantipaikalla tehtyyn katselmukseen Helsingin kaupungin edustajien lisäksi lajin harrastajia, koska heillä on paras asiantuntijuus siitä, mitä pitää huomioida ja millä tavalla radan suunnittelussa tulee huomioida lajityypilliset tarpeet sekä kohderyhmäajattelu, Loman sanoo.

Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan toimeksiannosta kentän on suunnitellut WSP-Finland Oy.  Kaikille avoimesta ja ilmaisesta Helsingin kaupungin radasta tulee aloittelijaystävällinen. Uusia ratoja on kaivattu pitkään Itä-Helsinkiin, sillä frisbeegolfin suosio on ollut suurta ja Kivikon rata on ajoittain ruuhkautunut pelaajista.

– Vuosaaren liikuntapuiston frisbeegolfradan rakentaminen on tämän vuoden toimintasuunnitelmassamme, mutten valitettavasti osaa vielä sanoa, milloin tänä vuonna radan rakentaminen alkaa, kertoo Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan projektinjohtaja Kaija Laine.

Teksti: Antti Honkanen
Kuva: Eero Honkanen