Uusi luuta lakaisee Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:ssä

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:n uusi toimitusjohtaja Pekka Ljungberg (vasemmalla) otti maanantaina 24.5. työn ja luudan vastaan eläkkeelle siirtyvältä Kari Hiltuselta.

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:n uusi toimitusjohtaja Pekka Ljungberg (vasemmalla) otti maanantaina 24.5. työn ja luudan vastaan eläkkeelle siirtyvältä Kari Hiltuselta.

Pekka Ljungberg aloitti maanantaina 24.5.2021 työt Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:n uutena toimitusjohtajana Kari Hiltusen jäädessä eläkkeelle pitkän päivätyön kiinteistöalalla tehneenä. Hiltunen toimi yrityksen toimitusjohtajana ensin 2009–2012 ja toistamiseen vuodesta 2015 lähtien. Alalla hän ehti työskennellä yli 36 vuotta.

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy, entiseltä nimeltään Vuosaaren Isännöitsijätoimisto Oy, perustettiin  Asuntosäästäjät ry:n toimesta vuonna 1965 tukemaan aluerakentamistoimintaa. Nykyisin yritykseen kuuluu yli 170 kiinteistöä ja 9 500 asuntoa liikevaihdon ollessa 4,7 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on 60 ja yrityksen toimisto on Vuosaaren Tyynylaavantiellä.

Pekka Ljungberg toimi aiemmin Helsingin kaupungin asunnoissa (Heka) kaakon alueen aluejohtajana. Vuosaari ei ole uudelle toimitusjohtajalle suinkaan tuntematon paikka, sillä 1990-luvulla hän asui ensin Heteniityntiellä ja sitten Märssykujalla.

– Kiinteistönhoitoalalla on odotettavissa lähivuosina henkilökunnan eläköitymistä. Suurena haasteena on saada rekrytoitua alasta kiinnostunutta nuorempaa väkeä tilalle, Ljungberg toteaa.

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:n toiminnan painopisteet ovat isännöinti-, kiinteistönhuolto-, siivous- ja viherpalvelut.

– Näissä ydinosaamisissa meidän on hyvä pysyä jatkossakin turhia rönsyjä välttäen. Kyllä kilpailuvalttimme tulevaisuudessakin ovat hyvä paikallistuntemus ja palvelutason laatu. Hyvä maine on varmasti paras myyntivaltti, siitä kannattaa pitää kiinni, Pekka Ljungberg pohtii.

Teksti: Eero Honkanen