Palokunnan kuulumisia

Myrskytuhojen raivaus kuuluu VPK:n tehtäviin.

Myrskytuhojen raivaus kuuluu VPK:n tehtäviin.

Vuosaaren VPK:n toiminta on rajoittunut koronaviruksesta johtuvista syistä pääasiassa hälytystehtäviin sekä miehistöosaston pienryhmäharjoitteluun.

Päivystystä ja hälytystehtäviä

Palokunnalla on ollut alkuvuonna kaksi eläinpelastuspäivystysviikkoa, toinen tammikuussa ja toinen huhti–toukokuun vaihteessa. Eläinpelastustehtävien lisäksi palokunnalla on ollut viisi hälytystehtävää. Yksi tehtävä oli toukokuun alussa Kruunuvuorenrannan rakennuspalo ja loput ovat olleet vahingontorjuntatehtäviä, jotka ovat pääasiassa liittyneet myrskyihin.

Uusia vahvistuksia

Keväällä hälytysryhmä sai vahvistusta kahden nuoremman sammutusmiehen verran Satu Lyytisen ja Antti Ojalan suoritettua hyväksytysti palokuntatoiminnan peruskurssin, sammutustyökurssin. Kurssin pituus oli 60 tuntia. Onnittelut nuoremmille sammutusmiehille! Satu ja Antti aloittivat palokuntaharrastuksen viime syksynä.

Metsäpalon sammutusta

Vuosaaren VPK:sta oli myös henkilöstöä mukana sammuttamassa Kalajoen metsäpaloa.

Vuosaaren VPK:sta oli myös henkilöstöä mukana sammuttamassa Kalajoen metsäpaloa.

Jokilaaksojen pelastuslaitos lähetti virka-apupyynnön Helsingin pelastuslaitokselle liittyen Kalajoen metsäpaloon heinä–elokuun vaihteessa. Viidestätoista helsinkiläisestä sopimuspalokunnasta lähti 22 henkilöä auttamaan sammutustöissä kahdessa ryhmässä. Vuosaaren VPK:sta kaksi henkilöä oli mukana ensimmäisessä ryhmässä 30.7.–1.8.2021

Uusia jäseniä otetaan mukaan syksyn aikana

Mukaan palokuntaan? Palokunta järjestää uusille tulokkaille perehdytyksen syksyn aikana. Perehdytyskurssilla tutustutaan palokunnan toimintaan, työturvallisuuteen sekä koulutusjärjestelmään. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan www.vuosaarenvpk.fi/palokuntaan – palokuntatoiminnasta sinulle uusi ilmainen harrastus, josta on hyötyä sinulle ja yhteiskunnalle!

Turvallisuusvinkki

Tehtäviä on myös merellä.

Tehtäviä on myös merellä.

Lataa älypuhelimeesi maksuton 112 Suomi -sovellus. Muista hätätilanteessa soittaa hätäpuhelu sovelluksen kautta. Tällöin sijaintitietosi välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Se nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

Teksti ja kuvat: Jussi Sahlberg, palokunnan päällikkö, Vuosaaren VPK