Kaupunki aikeissa myydä lisää rakennuksia Vuosaaresta

Nuottaniemen (Notsund) päärakennus.

Nuottaniemen (Notsund) päärakennus.

Helsingin kaupunki valmistautuu myymään lisää omistamiaan rakennuksia. Kaupunkiympäristölautakunnalle ehdotettiin, että lähiaikoina myytävien rakennusten listalle lisätään 19 uutta kohdetta. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen kokouksessaan tiistaina 30.1., joten rakennusten myynti on tarkoitus aloittaa vuoden 2024 aikana.

Myyntiin ehdotettavien kohteiden lisäksi suunnitteilla on noin 30 muutakin myyntiä, joiden aloittamisesta kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt jo aiemmin. Lisäksi useita myyntejä on parhaillaan viimeistelyvaiheessa.

Toimitilastrategiansa mukaisesti Helsingin kaupungin tavoitteena on luopua rakennuksista, joita se ei tarvitse omissa palveluissaan ja joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.

Myyntien tavoitteena on, että vanhoja rakennuksia saadaan kunnostettua aktiiviseen käyttöön, ja että kaupungin korjausvelka vähenee. Myyntien avulla kaupungin omat varat voidaan kohdentaa pääasiassa koulujen, päiväkotien ja muiden palvelurakennusten ylläpitoon.

Kaikki nyt myyntiin esitettävät kohteet ovat lähitulevaisuudessa eri laajuisten remonttien tarpeessa. Kun kaupunki myy rakennuksia, maa-alue jää tyypillisesti kaupungin omistukseen vuokratontiksi.

Asuintaloja tarjolle Meilahdessa, Uutelassa ja Yliskylässä

Nuottaniemen saunarakennus.

Nuottaniemen saunarakennus.

Asuinkäyttöön myytäväksi ehdotetaan rakennuksia Meilahden huvila-alueelta, Vuosaaren Uutelasta ja Laajasalon Yliskylästä.

Vuosaaren Uutelassa myyntilistalla on Notsund-niminen asuinrakennus saunoineen. Vuonna 1900 valmistunut kohde on tarkoitus myydä hintakilpailulla asuinkäyttöön.

Matkailupalveluita Villinkiin

Laajasalossa Villingin saarella suunnitellaan myytäväksi viittä kohdetta erilaisten konsepti- ja hintakilpailujen kautta.

Vuonna 1914 valmistuneet huvilat Widablick ja Stigen sivurakennuksineen on tarkoitus myydä matkailukäyttöön, samoin kuin vuonna 2001 valmistunut Solvikin saunarakennus.

Vuonna 1890 valmistunut Heimliden voitaisiin myydä matkailu- tai yhdistystoimintaan. Vuonna 1939 valmistunut Björkebo myytäisiin suunnitelman mukaan loma-asumiseen.

Meri-Rastilassa neljän rakennuksen kokonaisuus

Ramsinniementie 31:ssä on neljä rakennusta.

Ramsinniementie 31:ssä on neljä rakennusta.

Vuosaaren Meri-Rastilassa (Ramsinniementie 31) myyntiin on näillä näkymin tulossa neljän rakennuksen kokonaisuus läheltä Ramsinniemen lehtoa. Talot ovat valmistuneet vuosina 1910–1950. Alueella on vireillä asemakaavamuutos, ja rakennukset myydään hintakilpailulla tulevan kaavan mukaiseen käyttöön.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Ramsinniementie 31:ssä sijaitseva rakennusa.

Ramsinniementie 31:ssä sijaitseva rakennusa.

Kioski ja kokoontumistila myyntiin Kivinokassa

Herttoniemessä Kivinokan ulkoilualueella sijaitseva kioski on tarkoitus myydä kioski- tai kahvilatoimintaa varten. Rakennus on valmistunut vuonna 1937.

Osa kohteista ensisijaisesti nykyisille vuokralaisille

Myytäväksi ehdotetaan myös Vuosaaren sataman lähellä sijaitsevaa teollisuushallia sekä Laajasalon Jollaksessa sijaitsevaa Björkvikin saunaa. Nämä kohteet on tarkoitus myydä niiden nykyisille vuokralaisille.

Myös vuonna 1937 valmistunut Linnavuoren kuntoutumiskoti Vartiokylässä on kohde, jota on tarkoitus tarjota ensisijaisesti nykyiselle vuokralaiselle.