33-kerroksisen pilvenpiirtäjän rakentaminen alkamassa

Atlas Columbuksen kohdilta Vuotietä Uutelaan päin kuvatussa havainnekuvassa. Kuva: B&M Architects

Atlas kauppakeskus Columbuksen kohdilta Vuotietä Uutelaan päin kuvatussa havainnekuvassa. Kuva: B&M Architects

Skanska ja Union Investment ovat sopineet 33-kerroksisen tornitalon rakentamisesta Vuosaareen keskustaan. Hankkeen kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasopimuksen arvo on noin 68 miljoonaa euroa.

Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen rakennettavaan As. Oy Helsingin Atlas -nimiseen tornitaloon tulee 288 vuokra-asuntoa ja kolme liiketilaa. Kohde on A-energialuokkaa, ja sille tavoitellaan myös RTS-ympäristöluokitusta. Julkisivun ja katon aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistön sähkönkulutuksesta.

– Vuosaaren tornitalojen kehitystyö on ollut antoisa sekä mielenkiintoinen prosessi, ja Atlas onkin toistaiseksi Skanskan korkein Suomeen rakentama talo. Olen iloinen, että yhteistyömme jatkuu Union Investmentin kanssa uuden hankkeen myötä, kertoo hankekehitysjohtaja Jukka Haaparanta Skanskalta.

Lähes jokaisessa asunnossa on viherhuone, ja ylin kerros on kokonaisuudessaan varattu asukkaiden yhteisille tiloille. Viereiselle tontille rakentuvasta Delfiiniparkki-pysäköintihallista on varattu pysäköintipaikkoja asukkaille, ja halliin on suora yhteys kahdesta alimmasta kerroksesta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Alhaalla Atlas Mosaiikkitorilta Uutelaan päin kuvatussa havainnekuvassa.          Kuvat: B&M Architects

Alhaalla Atlas Mosaiikkitorilta Uutelaan päin kuvatussa havainnekuvassa. Kuvat: B&M Architects

Skanska rakentaa parhaillaan viereen myös toista tornitaloa samalle asiakkaalle. Kummankin tornitalon julkisivu noudattaa samaa tyyliä, jossa värimaailma muodostuu metallinhohtoisen pronssin sävyisestä betonista, johon on toteutettu graafista kuviointia. Tehosteena käytetään lisäksi metalliverhousta.

–Atlas ja Hyperion viimeistelevät Vuosaaren eteläosassa sijaitsevan Delfiinikorttelin kehityshankkeen, sanoo Head of Investment Management Europe at Union Investment Martin Schellein Union Investment Real Estate GmbH:sta.

Atlas sijoittuu osoitteeseen Vuotie 47, ja sen rakentamisen on suunniteltu käynnistyvän lokakuun aikana. Kohde valmistuu loppusyksystä 2024.

Kohde on Union Investmentin hallinnoiman avoimen kiinteistörahaston Unilmmo: Globalin ensimmäinen asuntokohde Pohjoismaissa.