Jo tuhannet itähelsinkiläiset äänestäneet OmaStadissa

Kartalla näkyvät Vuosaarta koskevat ehdotukset. Isot neliöt sisältävät useita alueellisia ehdotuksia. Kartta: Helsingin kaupunki/Sitowise

Kartalla näkyvät Vuosaarta koskevat ehdotukset. Isot neliöt sisältävät useita alueellisia ehdotuksia. Kartta: Helsingin kaupunki/Sitowise

Helsingin kaupungin osallistuva budjetointi OmaStadi huipentuu ensi viikolla, kun selviää, mitkä kaupunkilaisten ehdotukset toteutetaan. Äänestysaikaa on jäljellä torstaihin 28.10. kello 20 saakka. Maanantaihin 18.10. kello 15.50 mennessä jo reilu 1 900 kaupunkilaista oli käyttänyt äänioikeuttaan itäisessä suurpiirissä, johon Vuosaarikin kuuluu.

Itäisessä suurpiirissä OmaStadissa on käytettävissä lähes 1,3 miljoonaa euroa ja mukana tässä vaiheessa 45 ehdotusta, joista on jokaiselle jotain: niin nuorille kuin senioreille, ulkoilijoille ja kulttuurin ystäville sekä kotieläimillekin. Oman alueensa lisäksi kaikki saavat äänestää Helsingin yhteisistä 118 ehdotuksesta. Äänestys tapahtuu sähköisesti valitsemalla niin monta ehdotusta kuin äänestyskoriin mahtuu.

– Osallistuva budjetointi on suoraa demokratiaa, jossa äänestystulos määrää, mitkä hankkeet toteutetaan. Tilanne näyttää hyvin tasaiselta, joten jokaisen ääni voi olla ratkaiseva, sanoo Vuosaaren stadiluotsi Pauli Saloranta Helsingin kaupungilta.

Saloranta arvostaa kaupunkilaisten aktiivisuutta OmaStadissa.

– Ehdotuksia tehtiin tällä kierroksella ennätysmäärä. Myös ehdottajien aktiivisuus kampanjoida ehdotusten puolesta on todella ihailtavaa. Tämä on hyvää julkista arvokeskustelua: asiallista argumentointia, mihin kaupungin rahoja tulisi käyttää.

OmaStadissa voi äänestää omalta koneelta ja puhelimelta käyttämällä pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai koululaisten Wilma-tunnuksia. Ilman näitäkin voi äänestää palvelupisteillä, kuten Vuosaaren kirjastossa ja asukastalolla (ent. lähiöasema), Itäkeskuksen kirjastossa ja Oodissa.

Äänestämiseen neuvoa ja atk-tukea tarjoaa myös kaupungin digituki numerossa (09) 3101 0011 ma–pe kello 8–11 äänestyksen aikana 28.10.2021 saakka.

Katso ehdotukset ja äänestä vaikka heti osoitteessa omastadi.hel.fi