Viikingeille voitto pitkän kaavan kautta

Santtu Sulander teki maalin varsinaisella peliajalla ja rankkareilla.         Kuva: Eero Honkanen

Santtu Sulander teki maalin varsinaisella peliajalla ja rankkareilla. Kuva: Eero Honkanen

Halloween-viikonloppuna Viikinkien miesten jääkiekon edustusjoukkue pelasi yhden ottelun, kun Hyvinkään H.K.H. saapui Aimo Mäkinen Areenalle vieraaksi lauantai-iltana 30.10. Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli perinteisesti erittäin tasainen. Hyvinkääläiset pelaavat kurinalaisesti omalla systeemillään ja ovat täten aina hankala vastus.

Taistelu eteni tasaisissa merkeissä täydet 60 minuuttia tuloksen ollessa 2–2 ennen jatkoaikaa. Molemmat joukkueet loivat runsaasti maalipaikkoja, mutta molemmissa päissä vahvasti esiintyneet maalivahdit pitivät maalimäärät matalina. Pitkälti tämän ansiosta ottelun voittaja ratkottiin vasta rangaistuslaukauskilpailussa.

Viiden vetäjän jälkeen Viikinkien Santtu Sulander oli ainut maalin tehnyt laukoja, joten 3–2 voittolukemat olivat sinetöity. Ottelun parhaana pelaajana valittu Viikinkien maalivahti Niko Paakkunainen torjui pelissä 36 kertaa.

Viikinkien pelit jatkuvat lauantaina 6.11., kun itäläiset matkaavat Tikkurilaan kohtaamaan sarjakärki HC Vantaan ja sunnuntaina 7.11. sarvipäät suuntaavat Klaukkalaan KHT:n vieraaksi.

2. divisioona, lohko 1, sarjataulukko
HC Vantaa 21
Viikingit 20
Tuuski 12
Wolf 12
HAKI 8
H.K.H. 7
Jäähonka 7
KHT 7
KelA 4
GrIFK 3
Shakers 1