Harvinainen arotasku vieraili Porslahdessa

Arotasku on 290:s Vuosaaressa tavattu lintulaji. Kuva: Jukka Hintikka

Arotasku on 290:s Vuosaaressa tavattu lintulaji. Kuva: Jukka Hintikka

Vuosaarelainen lintuharrastaja Tapio Kärkkäinen löysi tiistaina 9.11. Porslahdentien ja Punakiventien risteyksen läheltä puistoalueelta linnun, jota luultiin ensin myöhäiseksi kivitaskuksi. Linnusta otettujen valokuvien perusteella laji varmistettiin arotaskuksi.

Arotasku on yleinen lintu laajoilla alueilla Etelä-Venäjällä ja Aasiassa, jossa se pesii aroilla ja muilla kuivilla, avoimilla mailla. Laji on pitkän matkan muuttaja, ja harhautuneita yksilöitä tavataan Suomessa lähes vuosittain. Havainto oli Vuosaaren ensimmäinen ja Helsingin kolmas kautta aikojen.

Lintua ehti käydä katsomassa tiistai-iltapäivän muutamien valoisien tuntien aikana kymmeniä bongareita eri puolilta pääkaupunkiseutua. Arotasku on 290:s Vuosaaressa tavattu lintulaji.

Teksti ja kuva: Jukka Hintikka