Merilahden peruskoululaiset suunnittelivat Ympäristölupaus-kampanjan – osallistu mukaan!

Hankkeen alkuinfoon ja -ideointiin osallistuivat kaikki Merilahden peruskoulun 6.-luokkalaiset. Loppuvaiheessa pienempi joukko 6.-luokkalaisia ja muutama yläkoululainen jatkoivat ideoiden kehittelyä. Kuvassa merilahtelaisia tutkimassa valmista kampanjajulistetta.

Hankkeen alkuinfoon ja -ideointiin osallistuivat kaikki Merilahden peruskoulun 6.-luokkalaiset. Loppuvaiheessa pienempi joukko 6.-luokkalaisia ja muutama yläkoululainen jatkoivat ideoiden kehittelyä. Kuvassa merilahtelaisia tutkimassa valmista kampanjajulistetta.

Uudenvuoden aattona on tapana antaa lupauksia, jotka liittyvät usein henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Merilahden peruskoulun oppilaat ideoivat syksyn 2021 aikana kampanjan, jossa kannustetaan antamaan ympäristölupauksia vuodelle 2022. Oppilaat toivovat, että mahdollisimman moni voisi antaa tällä kertaa lupauksen, joka liittyy ympäristön hyvinvointiin. Halutessaan oman tai edustamansa tahon ympäristölupauksen voi julkaista somessa tunnisteella #ympäristölupaus tai #miljölöfte. Ympäristölupaus-kampanja on käynnissä 22.12.2021–2.1.2022.

– Kampanjan avulla yritetään nostaa yhteishenkeä ympäristön siisteyden suhteen: ei roskata, hoidetaan jokainen oma osamme! Oppilaat pohtivat, miten saataisiin mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan. Vuosaaren koulut haastetaan mukaan ja heille toimitetaan alkuvuodesta 2022 roskapihtejä, joilla ympäristön siisteydestä on helpompi pitää huolta, sanoo hankkeen vastuuopettaja Leena Jämsén Merilahden peruskoulusta.

OmaStadi-ehdotuksen kautta oppilailla oli käytössään pieni budjetti kampanjaan. Oppilaat päättivät tilata roskapihtejä koululle, tehdä Spotify-mainoksen ja ideoida Sanni Wessmanin kuvittaman kampanjamainoksen, joka löytyy tästä lehdestä sekä vuosaarelaisilta bussipysäkeiltä kampanja-aikana.

– Tämän kampanjan avulla yritetään saada lisää siisteyttä Itä-Helsinkiin sekä ihmiset kierrättämään oikein. Kampanja on kiinnostava ja tärkeä aihe Itä-Helsingin siisteyden hyväksi ja sen suunnittelu on ollut hauskaa, toteavat Merilahden peruskoulun 6E-luokan oppilaat Sara ja Sanni.

Teksti: Antti Honkanen