Yritysuutisissa Hotel Rantapuiston, Unelmauunien ja Saaristolääkäreiden kuulumisia

Hotel Rantapuistolla tulevaisuudessa laajennustarpeita

Hotel Rantapuiston operatiivinen päällikkö Tiina Ruuska hotellin viihtyisässä rantasaunassa, josta pääsee pulahtamaan suoraan mereen. Sauna on myös muidenkin kuin hotellivieraiden vuokrattavissa.

Hotel Rantapuiston operatiivinen päällikkö Tiina Ruuska hotellin viihtyisässä rantasaunassa, josta pääsee pulahtamaan suoraan mereen. Sauna on myös muidenkin kuin hotellivieraiden vuokrattavissa.

Ramsinniemessä sijaitsevan Hotel Rantapuiston operatiivisena päällikkönä aloitti lokakuussa 2021 Tiina Ruuska, joka toimi aiemmin Radisson Blu Royal Hotel Helsingissä Food & Beverage Managerina. Ruuska  työskenteli 15 vuoden ajan Sokotel Oy:ssä  erilaisissa hotellialan tehtävissä. Operatiivisena päällikkönä Tiina Ruuska vastaa Rantapuiston arjen pyörittämisestä.

– Kyllä näitä alkukuukausiani täällä Vuosaaressa ja aikaa jo ennen sitä ovat tietysti leimanneet erilaiset koronarajoitukset, joista olemme nyt onneksi pääsemässä, Tiina Ruuska toteaa.

Ruuska kertoo huojentuneena hotellin toimivan taas normaalisti. 

– Onneksi kokousvieraita on riittänyt normaaliin tapaan. Ravintola Furussa on vielä toistaiseksi tarjoiltu aamiaista arkisin ja viikonloppuisin sekä brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin. Mutta ravintolan aukioloihin on kuitenkin tulossa lähiaikoina pidennyksiä, Ruuska sanoo.

Vuosaari oli Ruuskalle entuudestaan melko tuntematon paikka, mutta ensikäynti Rantapuistossa sykähdytti. 

– Tämähän on oikea kätketty helmi mahtavien maisemien keskellä, Ruuska iloitsee.

Rantapuistossa on 74 hotellihuonetta, runsaasti erilaisia kokoustiloja ja 300-paikkainen auditorio.

– Kyllähän tuosta yhtälöstä voi päätellä, että huonekapasiteettia tarvitaan lisää, Ruuska summaa.

Rantapuistolla onkin menossa suunnitelma hotellin laajentamisesta tulevaisuudessa. Millaista tilaa on tulossa hotellihuoneiden lisäksi, se selviää kunhan kaavoitus- ja muut asiat selviävät. Rantapuiston ympärillä on parhaillaan menossa ja alkamassa pientalojen rakentaminen.

Hotellin rannasta löytyy myös yöpymiseen tarkoitettu kotamainen ja viihtyisä ns. nollamökki, joka toimii täysin uusiutuvalla energialla. Muutama vuosi sitten palaneen saunan paikalle on rakennettu hyvällä maulla sisustettu uusi rantasauna, josta voi pulahtaa suoraan mereen. Se on muidenkin kuin hotellivieraiden varattavissa.  

– Tarkoitus on kehittää tästä hotellista vetovoimainen rentoutumispaikka, sellainen paikallisten olohuone. Kehitämme ravintola Furun toimintaa ja teemme yhteistyötä esimerkiksi John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren hyväksi. Pyrimme olemaan vastuullinen ja omaperäinen toimissamme. Tästä olkoon esimerkkinä vaikka ravintolassamme kehitelty ja suosiota jo saanut särkiburgeri, Tiina Ruuska kertoo.

Unelmauunit – tulisijojen ammattilainen jo 30 vuotta

Tomi Lindellillä on pitkä kokemus tulisijoista ja rakentamisesta.

Tomi Lindellillä on pitkä kokemus tulisijoista ja rakentamisesta.

Unelmauunit on kotimainen yritys, joka erikoistuu tulisijojen, kuten varaavien takkojen, kiertoilmatakkojen, kamiinojen, puuhellojen, liesien ja kiukaiden, sekä savupiippujen ja palomuurien suunnitteluun, myyntiin ja asennukseen. Yritys kuuluu koko Suomen laajuiseen Takkahuone-myymäläketjuun.

Yrityksen perusti aikoinaan takka-asentajana uransa aloittanut Tomi Lindell vuonna 1992. Tomin pitkä ja vankka kokemus tulisijoista ja rakentamisesta on peräisin jo 1980-luvulta lähtien. 

Helsingin Herttoniemessä sijaitseva takkamyymälä esittelee yli 50 tulisijaa. Unelmauunit toimittaa tehdasvalmisteisia tulisijoja Euroopan johtavilta valmistajilta oman suunnittelupalvelunsa toteuttamien uniikkien takkojen lisäksi tulitikut käteen -periaatteella valmiiksi asennettuna.

Nousevat energiakustannukset ovat siivittäneet puulämmitteisten tulisijojen menekkiä. Kiinnostusta takan tai kamiinan hankintaan löytyy nuorempien ja vanhempien parista vanhoihin omakotitaloihin sekä uudiskohteisiin, kuten rivitaloihin ja pientaloihin.

– Tulisijan merkitys on muuttunut paljon kotien ja vapaa-ajan asuntojen lämmittimestä katseita vangitseviksi sisustuselementeiksi, Tomi toteaa.

Hän muistuttaa kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä takan hankintaan liittyvissä rakennuskuluissa, kuten vanhan takan purku- ja uuden takan asennustyöt.

Eri muotoja ja pinnoitteita on lähestulkoon rajaton määrä, joten käyttötarkoituksesta ja tilasta riippuen puulämmityksestä saadaan hyvinkin näyttävä osa asuintilaa.

Unelmauunit pyrkii tarjoamaan asiakkaiden tiloihin parhaiten sopivat tulisijat kattavaa tietotaitoa ja alan johtavien valmistajien kestäviä materiaaleja hyödyntäen. Ihmisten ilo nähdessään toiveensa toteutettuna tulisijan muodossa on se bensa, jolla työ saa virtaa liekkeihin.

– Takkoja on tullut asennettua jo usean tuhannen kappaleen verran, useita myös tänne Vuosaaren alueelle, Tomi kertoo.

Unelmauunien erityisosaamista ja ymmärrystä puulämmityksestä sekä tulisijoista on sovellettu eri kohteisiin myös ympäri maailmaa.

Unelmauunit viettää 30-vuotisjuhlaa 26.–27.2.2022 kello 10–15 osoitteessa Sahaajankatu 39, 00880 Helsinki. Takkamyymällä on auki arkisin kello 11–18 ja lauantaisin kello 10–14. Lisätietoja saa www.unelmauunit.fi

Saaristolääkäreiden punkkibussi ja nyt myös lääkäriasema

Saaristolääkäreiden uuden lääkäriaseman henkilökuntaa Lauttasaaressa. Kuva: Jussi Salo

Punkkibussi on Saaristolääkärien omistama tavaramerkki. Punkkibussi on tarjonnut kätevän ja edullisen tavan punkkirokotuksen ottamiseen jo yli 15 vuoden ajan. Punkibussi kiertää julkaistun aikataulun mukaisesti laajalla alueella Etelä- ja Länsi-Suomessa. Sen vierailut kauppakeskus Columbuksen lähelle ovat tulleet jo monille vuosaarelaisillekin tutuiksi. 

Punkkibussissa voi ottaa edullisen punkkirokotuksen ja samalla saada kokeneen sairaanhoitajan tai lääkärin opastusta punkkien levittämien tautien suojatumisessa ja rokotukseen liittyvissä kysymyksissä. Punkkirokotusten lisäksi voi saada myös muita rokotuksia, kuten jäykkäkouristusrokotuksen, influenssarokotuksen ja erilaisia rokotuksia matkustamista varten.

Rokotukset voi käydä ottamassa punkkibussissa ilman ajanvarausta. Harvinaisempien rokotusten ottamisesta voi kysellä ennakkoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@saaristolaakarit.fi

Tutuiksi tulleiden punkkibussin ja lääkärivenepalvelujen lisäksi Saaristolääkärit Oy on nyt avannut uuden lääkäriaseman Lauttasaaren HSK pursiseuran rantaan osoitteeseen Vattuniemen Puistotie 1 A. Lääkäriaseman palveluihin kuuluvat yleis- ja erikoislääkärien palvelut, laboratoriopalvelut ja erilaiset rokotukset.

Lauttasaaren klinikka suuntaa palvelunsa niin veneilijöille kuin lauttasaarelaisille ja muille uusmaalaisille, jotka arvostavat yksilöllisesti palvelevaa pientä lääkäriasemaa sekä Saaristolääkärien vankkaa osaamista rokotusasioissa ja punkkitautien diagnostiikassa. 

Lue lisää aiheesta: