Graafikko Pekka Martinin retrospektiivinen näyttely

Graafikko Pekka Martin on suunnitellut myös Vuosaaren vaakunan. Vaakunassa on kuvattuna ankkuri ja keltavuokko.

Graafikko Pekka Martin on suunnitellut myös Vuosaaren vaakunan. Vaakunassa on kuvattuna ankkuri ja keltavuokko.

Graafisen suunnittelija Pekka Martinin retrospektiivinen näyttely on esillä Roihuvuoren seniorikeskuksen (Punahilkantie 16) aulassa 1.–31.3.2022. Maksuton näyttely on ollut koronarajoitusten vuoksi seniorikeskuksen ulkopuolisilta suljettu, mutta koska rajoitukset poistuivat, on se avoinna muillekin.

Vuonna 1925 syntynyt Martin teki pitkän uran mainosgraafikkona ja art directorina ja on saavuttanut tunnustusta lukuisilla liikemerkeillään. Näyttelyssä on esillä Martinin ikonisia liikemerkkejä, kuten OP ja Pohjola, sekä mainosgrafiikkaa, palkittuja julisteita, vaakunoita, eläkepäivien elävän mallin hiilipiirustuksia ja öljyväriomakuvia.  

Entinen vuosaarelainen Martin on myös suunnitellut esimerkiksi Vuosaaren vaakunan. Nykyisin 96-vuotias Martin asuu Roihuvuoren seniorikeskuksessa.

MUOKATTU 2.3.2022 klo 17.19: Näyttelyn uusi ajankohta koronarajoitusten poistuttua.