FC Viikinkien B-pojille futsalin Suomen mestaruus

Tuoreet Suomen mestarit Tampereella pelatun lopputurnauksen jälkeen. Kuva: Kertu Güngörmez

Tuoreet Suomen mestarit Tampereella pelatun lopputurnauksen jälkeen. Kuva: Kertu Güngörmez

FC Viikinkien B-poikien futsaljoukkue kirkasti viime vuoden hopeamitalinsa kultaisiksi voittaessaan Tampereella viikonloppuna 9.–10.4. pelatussa Futsal-Liigan SM-lopputurnauksessa P17-ikäluokan futsalin Suomen mestaruuden.

Oman A-lohkonsa voittaneelle B-poikien futsaljoukkueelle oli lauantain välieräottelun vastustajaksi arvottu SM-sarjan B-lohkon voittaja Keuruun pallo (KeuPa). Välieräottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen poikien selvään 6–0-voittoon. 

Finaalivastustajaksi nousi runkosarjan C-lohkon voittaja Vieska Futsal, joka toisessa välierässä voitti FC Kangasalan niukasti 5–4.

Sunnuntaina pelattiin mitaliottelut. Pronssiottelussa KeuPa voitti FC Kangasalan maalein 7–4. Finaalissa FC Viikingit oli selkeästi vastustajaansa Vieska Futsal -joukkuetta etevämpi, ja värikkäiden käänteiden jälkeen pojat veivät maalein 7–2 nimiinsä kultamitalit ja Suomen mestaruuden.

Mestaruusjoukkueesta välieräottelun parhaimmaksi pelaajaksi valittiin Tuukka Vaara, finaaliottelun parhaaksi joukkueen kapteeni Aleksi Alatalo ja koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi mestarijoukkueen Samuel Vuohtoniemi.

P17-futsalin Suomen mestarit 2022: Aleksi Alatalo (C), Hamza Weirdi, Elias Weckström, Julius Weckström, Samuel Vuohtoniemi, Sampo Båsk, Emre Güngörmez, Ahmad Rasooli, Elias Koskinen, Oliver Välipakka (mv), Milan Gustafsson, Tuukka Vaara sekä Jooa Saukkonen. Joukkueen selkänojana ovat toimineet jo yli kymmenen vuotta päävalmentaja Jan Weckström sekä joukkueenjohtaja Päivi Vaara. Maalivahtivalmentajana on toiminut niin ikään jo vuosia Anssi Gustafsson.

B-poikien futsaljoukkueen 13 pelaajasta kahdeksan edustaa kaudella 2022 jalkapallossa Puotinkylän Valttia, kaksi FC Viikinkejä, yksi IF Gnistania ja yksi Käpylän palloa (KäPa).

Mestarit lähettivät erityiskiitokset treenausavusta, treeniolosuhteista ja avusta joukkueen viilaamisessa SM-lopputurnaukseen KäPan Kalle Hakkolalle ja KäPan futsaljoukkueelle – hienoa yhteistyötä parhaimmillaan!