Urheilusta tukiverkkoa koulutietään aloittavalle?

Vastuuvalmentaja ”Pike” korostaa yhteishenkeä.

Vastuuvalmentaja ”Pike” korostaa yhteishenkeä.

Tänä syksynä taas monien perheessä jännitetään syksyllä alkavaa ensimmäistä luokkaa. Pääseekö lapseni samalle luokalle kuin eskarikaverit? Miten uusi arki alkaa pyöriä? Onko koulumatka liian pitkä? Sopeutuminen suureen muutokseen ja uusien kaverisuhteiden solmiminen ovat asioita, joita vanhemmat pohtivat ja pyrkivät kaikin tavoin tukemaan.

Monelle vanhemmalle loistavaksi ratkaisuksi suurimpaan jännitykseen onkin auttanut lapsen harrastus ja sitä myötä luotavat ystävyyssuhteet. Tärkeän liikunnallisen harrastuksen lisäksi lapset ympäri Vuosaarta ovat tutustuneet ja ystävystyneet sekä harjoitelleet myös tärkeitä sosiaalisia taitoja joukkuetoiminnan merkeissä. Jännitys alkavasta koulutiestä helpottuu, samaan kouluun onkin tulossa tuttu ”Viikkari” jos toinenkin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

FC Viikingit P15 joukkueessa panostetaan yksilölliseen kehitykseen, tiimissä työskentelyyn ja ennen kaikkea hauskanpitoon. Joukkuehenki on ylpeyden aihe, jokainen on yhtä tärkeä osa joukkuetta taitotasosta riippumatta.

Vastuuvalmentaja Pierlin eli ”Pike” kannustaakin rohkeasti liittymään joukkoon, vaikka jalkapallo olisikin vielä lapselle täysin uusi asia

– Mulle tärkeintä on se, että mun pelaajat saavat nauttia futiksesta jokainen omalla tasollaan ja että heidän itsetuntonsa futarina kasvaa. Haluan opettaa, että kilpahenkisyys on myös hyvä juttu ja kilpailla voi hauskuuden kautta. Me pidetään yhtä ja ollaan joukkue, jossa ketään ei saa kiusata eikä jättää yksin, vaan me pidetään aina toistemme puolia!

Vuonna 2015 syntyneiden poikien joukkoon toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi kaikki jalkapallosta kiinnostuneet ikätoverit, mikä olisikaan parempi keino tavata alueen lapsia samalla liikkuen ja harrastaen.

Harjoituksiin saa tulla tutustumaan koska vain, mutta helpottaakseen askelta kohti liikunnan iloa joukkue järjestää kaikille 2015 syntyneille pojille avoimen tapahtuman Heteniityntien jalkapallokentällä 19.4. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

– Pohja liikkumiselle luodaan jo lapsena, tapahtumaa tukeva kauppias Sasu Hamina toteaa.

– Pohja liikkumiselle luodaan jo lapsena, tapahtumaa tukeva kauppias Sasu Hamina toteaa.

Lasten ja nuorten harrastukset ovat tärkeä asia myös tapahtuman tukemiseen osallistuvalle K-Supermarket Vuosaaren kauppias Sasu Haminalle.

– Omat muistoni lapsena ensimmäisistä harrastuksista ovat hauskoja ja loivat loistavan pohjan nykyisille urheiluharrastuksille. Lapsena luodaan pohja liikunnan harrastamiselle ja harrastusten kautta luodaan jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita, tästä syystä haluan olla mukana tukemassa paikallista lasten ja nuorten liikuntatoimintaa.

P2015-joukkueeseen tuleville koululaisille järjestetään tutustumistapahtuma Heteniityn tekonurmella (Heteniityntie 2) 19.4. kello 17. Osallistuville lapsille on tarjolla pientä purtavaa, aikuisille kioski. 

FC Viikingit tarjoaa joukkuetoimintaa sekä tytöille että pojille iästä riippumatta. Oman ikäryhmän joukkueen yhteyshenkilön tiedot löydät nettiosoitteesta fcviikingit.fi

Teksti: Minni Kormas
Kuvat: Aki Kormas