Vanhojen vuosaarelaisten tapaaminen

Ilo loisti monista kasvoista, kun vanhat vuosaarelaiset kohtasivat jälleen. Kuva: Cafe Monami

Ilo loisti monista kasvoista, kun vanhat vuosaarelaiset kohtasivat Rastilan kartanolla. Kuva: Cafe Monami

Vanhat vuosaarelaiset – ennen vuotta 1963 Vuosaaressa (Nordsjö-Kallvikissa) syntyneet – kokoontuivat pakollisen koronatauon jälkeen perinteiseen tapaamiseensa Rastilan kartanoon Cafe Monami’hin viime lauantaina 17.9. Tapaaminen aloitettiin hiljaisella hetkellä kunnioittaen poisnukkuneita. Rainer Fribergin lukemalla listalla oli monia tuttuja nimiä, jotka toki vielä vilahtelivat illan jutusteluissa. 

Yhteisen tervetuliaismaljan ja pienen esittelykierroksen jälkeen päästiin itse asiaan: pöytien ääreen istumaan ja täyttämään huoneet lähes korvia huumaavalla rupattelulla. Paljon oli kolmen vuoden aikana ehtinyt tapahtua kaikkien lapsuusmuistojen lisäksi. Harvoin näkee 59 ihmisen ilon ja naurun purkautumista niin luonnollisella tavalla kuin se tässä jo hieman harmaantuneessa joukossa toteutui. 

Sovittiin, että käytetään lapsuusajan kutsumanimiä. Niinpä järjestelytoimikunta, Mankku, Nanne ja Vaaveli saivat paljon kiitosta koollekutsumisesta ja illan järjestelyistä. Kiitokset ansaitsevat myös Vuosaari-lehti ja kahvilan henkilökunta sekä ennen kaikkea kaikki nuorekkaat osallistujat. Vanhin lähenteli yhdeksääkymmentä. Nuorimman naisihmisen ikää en tohtinut kysyä. 

Illan kruunasi kahvilan tarjoilema maukas lohikeitto ja sitä seurannut täytekakku kera kahvin tai teen.

Viimeistään kahden vuoden kuluttua jälleen tavataan, oli lähes jokaisen mielipide. Sinäkin, joka syystä tai toisesta olit estynyt osallistumasta näihin ”kemuihin”; tulethan ensi kerralla riemuun mukaan, niin sinun ei tarvitse olla lehtikirjoituksen varassa.

Raikasta syksyn jatkoa niin vanhoille kuin uudemmillekin vuosaarelaisille.

Rainer ”Vaaveli” ”Friba” Friberg